Prosciuttoinlindad lax med vinägerbräserade rödbetor och oliver
Prova någonting nytt! Med laxfiléer inlindade i prosciutto kommer du garanterat överraska middagssällskapet! Servera laxen men ljuvliga sötsura rödbetor som fått smak av örter från Provencale.
Ingredienser
4 portioner
Fisk
4 frysta laxfiléer
1/2 citron
salt
svartpeppar
1 kruka basilika
4 stora skivor prosciutto
Rödbetor
350 g frysta rödbetor
1 1/2 dl kalamataoliver (med kärna)
1/2 dl honung
1/2 dl vitvinsvinäger
1 ask frysta örter (Provencale)
Till servering
naturell yoghurt
Gör så här
Recept och bild från Findus i samarbete med Tina Nordström.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi19977 KJ / 473 kCal
Fett26 g
Salt1.54 g
Kolhydrater25 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hej Gunilla! Ska finnas i din matvarubutik - annars får du fråga handlaren och be dem köpa hem det. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-02-24Var kan man köpa frysta rödbetor.
Gunilla
2017-02-24Hej Eva! 200 grader ska det vara. Vi fixar genast till det i recpetet. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2016-02-18