Prosciuttoinlindad lax med vinägerbräserade rödbetor och oliver
Prova någonting nytt! Med laxfiléer inlindade i prosciutto kommer du garanterat överraska middagssällskapet! Servera laxen men ljuvliga sötsura rödbetor som fått smak av örter från Provencale.
Ingredienser
4 portioner
Fisk
4 frysta laxfiléer
1/2 citron
salt och svartpeppar
1 kruka basilika
4 stora skivor prosciutto
Rödbetor
350 g frysta rödbetor
1 1/2 dl kalamataoliver (med kärna)
1/2 dl honung
1/2 dl vitvinsvinäger
1 ask frysta örter (Provencale)
Till servering
naturell yoghurt
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: välj havre-, soja- eller risbaserad yoghurtersättningsprodukt.
Gör så här
Recept och bild från Findus i samarbete med Tina Nordström.
Tips
Kocken Tina Nordström tipsar: ”Älskar dessa rödbetor! Smaksätt vispad grädde med salt och riven pepparrot, en klick på de varma rödbetorna ... oj,oj och oj vad gott!”
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi19977 KJ / 473 kCal
Fett26 g
Salt1.54 g
Kolhydrater25 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hej Gunilla! Ska finnas i din matvarubutik - annars får du fråga handlaren och be dem köpa hem det. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-02-24Var kan man köpa frysta rödbetor.
Gunilla
2017-02-24Hej Eva! 200 grader ska det vara. Vi fixar genast till det i recpetet. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2016-02-18