Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Fänkål med oliver och blodapelsin

Det här är ett fräscht, nyttigt och spännande tillbehör till exempelvis kyckling. En siciliansk blodapelsin ger den här fänkålssalladen med oliver en överraskande friskhet i smaken. Otroligt gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa fänkålen. Dela den på längden. Skär varje del i tunna skivor.
  2. Skär bort skalet från apelsinen med kniv. Skär apelsinen i skivor.
  3. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
  4. Fördela fänkål, apelsinskivor, chili och oliver på ett fat. Ringla över olja. Strö över flingsalt.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 stor fänkål (à ca 400 g)
  • 1 blodapelsin
  • 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • ca 12 urkärnade kalamataoliver
  • 3 msk olivolja
  • flingsalt
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer