Tapenade med valnötter | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Tapenade med valnötter

Ett enkelt och snabblagat recept på annorlunda tapenade med valnötter. Du gör tapenaden av kalamataoliver, vitlök, olja och valnötter. Servera den smakrika röran till bröd!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 3 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa urkärnade kalamataoliver, vitlöksklyfta och olivolja i en matberedare. 
  2. Tillsätt valnötter och pulsmixa så att nötterna fortfarande är grovhackade. 
  3. Smaka ev av med salt och peppar. Servera röran till Bovetelimpa med aprikoser & frön.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 3 dl
  • 1 burk urkärnade kalamataoliver (à 290 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 1 1/2 dl valnötter
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan