Spett med parmaskinka, melon och mynta

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
0
Spett med parmaskinka, melon och mynta

Här är ett härligt tilltugg där citronmarinerad minimozzarella varvas med söt galia- eller honungsmelon, salt parmaskinka och mynta på grillspett. Servera spetten kalla och gärna med en svalkande dryck.  

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2024

Spett med parmaskinka, melon och mynta

Ingredienser

12 st
1/2 msk  finrivet citronskal
3 msk  olivolja
1/2 tsk  mortlad svartpeppar
250 g  minimozzarella
1/3   galia- eller honungsmelon (1/3 melon motsvarar ca 300 g)
ca 250 g  skivad prosciutto
1   mynta
flingsalt
12   små trägrillspett

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt minimozzarella mot laktosfri mozzarella och skär den i bitar.
Gör mjölkproteinfri: byt mozzarella mot tofu.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1131 KJ / 270 kCal
Fett19 g
Salt2.5 g
Kolhydrater5 g
Protein20 g

Testa liknande recept

Grillad mozzarella med tomatsallad
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Paprikaslungad pasta med mozzarella och prosciutto cotto
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklingspett med dragonmajonnäs
Betyg 2.9 av 5.
46 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rotisserikyckling med parma och citron
Betyg 3.6 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Minipizzor med rostad paprika och pesto
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Passion- och melonsalsa
Betyg 2.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga