UNDER 45 MIN | Medel

Potatissallad med sparris och lax

En extra matig dillsmakande färskpotatissallad gör du enkelt med färsk sparris och färdigkokta gröna linser. Servera potatissalladen med färskpotatis till lax och vårens godaste måltid är fixad!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Skölj, borsta och koka potatisen i saltat vatten.
  3. Ta bort ca 2 cm av botten på sparrisen. Skär sparrisen i ca 3 cm stora bitar. Koka sparrisen tillsammans med potatisen de 2 sista minuterna.
  4. Häll linserna i en sil, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.
  5. Skär dillen fint. Blanda dillen, vinägern och oljan till en dressing. Smaksätt med salt och peppar.
  6. Skär tomaterna i halvor.
  7. Blanda potatis, sparris, linser, tomater, spenat och dressing. Krydda med salt och peppar.
  8. Bryn laxen i oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg fisken i en ugnsform. Sätt in formen mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills fisken har en innertemperatur på 54°C. 
  9. Servera potatissalladen med lax.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Toppas salladen med rostad lök.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g färskpotatis
  • salt
  • 250 g sparris
  • 380 g kokta gröna linser
  • 1 kruka dill
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1/2 dl rapsolja
  • salt
  • peppar
  • 250 g körsbärstomater
  • 65 g babyspenat
  • 4 port lax (á 125 g)
  • 2 tsk rapsolja

Näringsvärde
Per portion

Energi 2663 kJ / 637 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept