Lasagne med paprika och linser | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lasagne med paprika och linser

En riktig god vegolasagne slår sällan fel. Varva paprika, linser och tomatsås med mumsig färskost och lasagneplattor. Toppa avslutningsvis med härlig mozzarella innan den tillagas i ugnen. Tillsammans med cosmopolitansallad och morötter är kvällens middag serverad!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 11, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Häll linserna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.
  3. Låt paprikan rinna av och skär den i stora bitar.
  4. Bred färskost och pesto på lasagneplattorna. Varva plattorna med paprika, linser och pastasås i en ugnssäker form. Avsluta med ett lager pastasås och riv över mozzarellan.
  5. Tillaga lasagnen mitt i ugnen 20-25 minuter.
  6. Sallad: Skala morötterna och hyvla sen vidare med potatisskalaren till remsor. Skär salladen i bitar och blanda den med morötterna.
  7. Servera lasagnen med salladen.

För alla

Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Servera salladen med en vinägrett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 förp kokta gröna linser (à 380 g)
  • 530 g grillad paprika
  • 200 g färskost med vitlök & örter
  • 1/2 dl pesto
  • 250 g färska lasagneplattor
  • 2 förp pastasås med basilika (à 390 g)
  • 125 g mozzarella
  • salt
  • peppar
Sallad
  • 2 morötter
  • 1/2 cosmopolitansallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3194 kJ / 763 kCal