Pappardelle med portabello och sparris
Pappardelle och portabello är svårt att säga flera gånger om, men desto lättare att laga! På ca 20 minuter har du en rätt vi med säkerhet gärna skulle beställa på restaurang. Smakerna av persilja, citron, vitlök och chili gifter sig fint och blir otroligt gott i kombination med den krämiga pastan och portabellosvamp.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2022
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna pappardelle)
Sås
1 förp kokta gröna linser (à 380 g)
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 1/2 dl mjölk
1 1/2 tsk majsstärkelse
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
1/2 citron
salt
peppar
Topping
1 rödlök
200 g portabellosvamp
250 g sparris
3 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
1 tsk chiliflakes
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2373 KJ / 567 kCal
Fett21 g
Salt1.6 g
Kolhydrater69 g
Protein20 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott och lättlagat
Sara
2021-06-22Mycket gott! Tillsatte dock grönsaksbuljong till matgrädde för extra smak
Marie
2021-06-16