Pappardelle med portabello och sparris

2
2
Pappardelle med portabello och sparris

Pappardelle och portabello är svårt att säga flera gånger om, men desto lättare att laga! På ca 20 minuter har du en rätt vi med säkerhet gärna skulle beställa på restaurang. Smakerna av persilja, citron, vitlök och chili gifter sig fint och blir otroligt gott i kombination med den krämiga pastan och portabellosvamp.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2021

Pappardelle med portabello och sparris

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta (gärna pappardelle)

Sås

1
förp kokta gröna linser (à 380 g)
2 1/2 dl
matlagningsgrädde
1 1/2 dl
mjölk
1 1/2 tsk
majsstärkelse
1/2
förp färsk persilja (à 20 g)
1/2
citron
-
salt
-
peppar

Topping

1
rödlök
200 g
portabellosvamp
250 g
sparris
3 msk
olivolja
2
vitlöksklyftor
1 tsk
chiliflakes
65 g
rucola

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Tips

Servera gärna pastan med citronklyftor.

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Sara

2021-06-22

Jättegott och lättlagat

Marie

2021-06-16

Mycket gott! Tillsatte dock grönsaksbuljong till matgrädde för extra smak

Näringsvärde per portion

Energi 2373 KJ / 567 kCal
Fett 21 g
Salt 1.6 g
Kolhydrater 69 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept