Pappardelle med portabello och sparris

Betyg 3.6 av 5.
12 personer har röstat
2
Pappardelle med portabello och sparris

Pappardelle och portabello är svårt att säga flera gånger om, men desto lättare att laga! På ca 20 minuter har du en rätt vi med säkerhet gärna skulle beställa på restaurang. Smakerna av persilja, citron, vitlök och chili gifter sig fint och blir otroligt gott i kombination med den krämiga pastan och portabellosvamp.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2022

Pappardelle med portabello och sparris

Ingredienser

4 portioner
4   port pasta (gärna pappardelle)

Sås

1   förp kokta gröna linser (à 380 g)
2 1/2 dl  matlagningsgrädde
1 1/2 dl  mjölk
1 1/2 tsk  majsstärkelse
1/2   förp färsk persilja (à 20 g)
1/2   citron
salt
peppar

Topping

1   rödlök
200 g  portabellosvamp
250 g  sparris
3 msk  olivolja
2   vitlöksklyftor
1 tsk  chiliflakes
65 g  rucola

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Tips

Servera gärna pastan med citronklyftor.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Jättegott och lättlagat

Sara

2021-06-22

Mycket gott! Tillsatte dock grönsaksbuljong till matgrädde för extra smak

Marie

2021-06-16

Näringsvärde per portion

Energi2373 KJ / 567 kCal
Fett21 g
Salt1.6 g
Kolhydrater69 g
Protein20 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Lasagne med portabello
Betyg 3.7 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ljummen portabello- och linssallad med citronsås
Betyg 4.1 av 5.
25 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kokta gröna linser
Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Portabellopasta med linser och mozzarella
Betyg 4.2 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bulgur med linser ”Mujadara”
Betyg 3.1 av 5.
95 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Lins- och portabellogryta med rosmarin
Betyg 3.2 av 5.
24 personer har röstat
Under 45 min att tillaga