Potatissallad med rostade morötter och bönor

6
0 Klimatsmart
Potatissallad med rostade morötter och bönor

En vegetarisk rätt för stora som små! Krämig potatissallad med dragon och senapsdressing serveras tillsammans med rostade morötter med smak av chili och sirap, marinerade bönor och dillpicklad gurka.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2021

Potatissallad med rostade morötter och bönor

Ingredienser

4 portioner

Chili- och sirapsrostade morötter

400 g morötter
3/4 msk olja
2 krm salt
1 vitlöksklyfta
1 msk lönnsirap eller ljus sirap
3/4 msk vitvinsvinäger
1/3 tsk chiliflakes

Potatisallad med dragon

500 g potatis
1/2 rödlök
1/2 kruka dragon
1 msk senap
1 msk vitvinsvinäger
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1 msk olja

Marinerade bönor

1 förp kokta vita bönor (à 380 g)
1/2 gul lök
1/2 vitlöksklyfta
1 1/2 msk olja
1/2 tsk rökt paprikapulver
1 krm malen spiskummin
1 krm malen koriander
1/2 msk torkad oregano
2 krm salt
2 krm malen svartpeppar
1/2 msk vitvinsvinäger

Dillpicklad gurka

1/2 gurka (1/2 gurka motsvarar ca 200 g)
1/4 dl ättiksprit (12%)
1/2 dl strösocker
1 dl vatten
1/2 msk hackad dill

För alla

Fri från gluten, laktos, mölkprotein och ägg.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1464 KJ / 350 kCal
Fett 13 g
Salt 2.6 g
Kolhydrater 45 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept