Potatissallad med rostade morötter och bönor
En vegetarisk rätt för stora som små! Krämig potatissallad med dragon och senapsdressing serveras tillsammans med rostade morötter med smak av chili och sirap, marinerade bönor och dillpicklad gurka.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2021
Ingredienser
4 portioner
Chili- och sirapsrostade morötter
400 g morötter
3/4 msk olja
2 krm salt
1 vitlöksklyfta
1 msk lönnsirap eller ljus sirap
3/4 msk vitvinsvinäger
1/3 tsk chiliflakes
Potatisallad med dragon
500 g potatis
1/2 rödlök
1/2 kruka dragon
1 msk senap
1 msk vitvinsvinäger
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1 msk olja
Marinerade bönor
1 förp kokta vita bönor (à 380 g)
1/2 gul lök
1/2 vitlöksklyfta
1 1/2 msk olja
1/2 tsk rökt paprikapulver
1 krm malen spiskummin
1 krm malen koriander
1/2 msk torkad oregano
2 krm salt
2 krm malen svartpeppar
1/2 msk vitvinsvinäger
Dillpicklad gurka
1/2 gurka (1/2 gurka motsvarar ca 200 g)
1/4 dl ättiksprit (12%)
1/2 dl strösocker
1 dl vatten
1/2 msk hackad dill
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1464 KJ / 350 kCal
Fett13 g
Salt2.6 g
Kolhydrater45 g
Protein8 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer