Hummus på bönor med rostade morötter

1
0 Klimatsmart
Hummus på bönor med rostade morötter

Hummus är bönröran som ofta serveras som ett tillbehör men som med enkelhet kan ätas som varmrätt! Tillsammans med heta sirapsrostade morötter och en bit bröd blir den kryddiga hummusen en utmärkt och enkel middag.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2021

Hummus på bönor med rostade morötter

Ingredienser

4 portioner

Chili- och sirapsrostade morötter

400 g morötter
1 vitlöksklyfta
1 msk lönnsirap eller ljus sirap
3/4 msk vitvinsvinäger
1/3 tsk chiliflakes
3/4 msk olja
2 krm salt

Hummus

2 förp kokta vita bönor (à 380 g)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 dl olja
1 tsk rökt paprikapulver
1/4 tsk malen spiskummin
1/4 tsk malen koriander
1 msk torkad oregano
1 msk vitvinsvinäger
1/2 dl kokande vatten
salt
svartpeppar

Till servering

1/2 kruka timjan
bröd

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1716 KJ / 409 kCal
Fett 17 g
Salt 2 g
Kolhydrater 47 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept