Hummus på bönor med rostade morötter
Hummus är bönröran som ofta serveras som ett tillbehör men som med enkelhet kan ätas som varmrätt! Tillsammans med heta sirapsrostade morötter och en bit bröd blir den kryddiga hummusen en utmärkt och enkel middag.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2021
Ingredienser
4 portioner
Chili- och sirapsrostade morötter
400 g morötter
1 vitlöksklyfta
1 msk lönnsirap eller ljus sirap
3/4 msk vitvinsvinäger
1/3 tsk chiliflakes
3/4 msk olja
2 krm salt
Hummus
2 förp kokta vita bönor (à 380 g)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 dl olja
1 tsk rökt paprikapulver
1/4 tsk malen spiskummin
1/4 tsk malen koriander
1 msk torkad oregano
1 msk vitvinsvinäger
1/2 dl kokande vatten
salt
svartpeppar
Till servering
1/2 kruka timjan
bröd
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1716 KJ / 409 kCal
Fett17 g
Salt2 g
Kolhydrater47 g
Protein12 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer