Matvetesallad med bönor och rostade morötter

1
0 Klimatsmart
Matvetesallad med bönor och rostade morötter

Med matvete i salladen får du en varmrätt som mättar hela familjen! Servera salladen tillsammans med kryddigt marinerade bönor och morötter rostade med het chili och söt sirap.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2021

Matvetesallad med bönor och rostade morötter

Ingredienser

4 portioner

Chili- och sirapsrostade morötter

400 g morötter
3/4 msk olja
2 krm salt
1 vitlöksklyfta
1 msk lönnsirap eller ljus sirap
3/4 msk vitvinsvinäger
1/3 tsk chiliflakes

Marinerade bönor

1 förp kokta vita bönor (à 380 g)
1/2 gul lök
1/2 vitlöksklyfta
3 1/2 msk olja
1/2 tsk rökt paprikapulver
1 krm malen spiskummin
1 krm malen koriander
1/2 msk torkad oregano
2 krm salt
2 krm svartpeppar
1/2 msk vitvinsvinäger
3 dl matvete
1 liten purjolök (à ca 150 g)
2 msk olja

Topping

1/2 dl pumpakärnor
1/2 kruka persilja
1 liten fänkål (à ca 150 g)
1 1/2 tsk vitvinsvinäger
1/2 krm salt

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt ut matvete mot glutenfri couscous, quinoa eller ris.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2031 KJ / 485 kCal
Fett 26 g
Salt 3 g
Kolhydrater 44 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept