Matvetesallad med bönor och rostade morötter
Med matvete i salladen får du en varmrätt som mättar hela familjen! Servera salladen tillsammans med kryddigt marinerade bönor och morötter rostade med het chili och söt sirap.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2021
Ingredienser
4 portioner
Chili- och sirapsrostade morötter
400 g morötter
3/4 msk olja
2 krm salt
1 vitlöksklyfta
1 msk lönnsirap eller ljus sirap
3/4 msk vitvinsvinäger
1/3 tsk chiliflakes
Marinerade bönor
1 förp kokta vita bönor (à 380 g)
1/2 gul lök
1/2 vitlöksklyfta
3 1/2 msk olja
1/2 tsk rökt paprikapulver
1 krm malen spiskummin
1 krm malen koriander
1/2 msk torkad oregano
2 krm salt
2 krm svartpeppar
1/2 msk vitvinsvinäger
3 dl matvete
1 liten purjolök (à ca 150 g)
2 msk olja
Topping
1/2 dl pumpakärnor
1/2 kruka persilja
1 liten fänkål (à ca 150 g)
1 1/2 tsk vitvinsvinäger
1/2 krm salt
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2031 KJ / 485 kCal
Fett26 g
Salt3 g
Kolhydrater44 g
Protein12 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Många moment men det blev riktigt gott!
Alexandra
2022-09-20