Potatissallad Caesar
Caesarsallad med färskpotatis – matig, krämig och gott tillbehör till grillat kött. Med smakrik caesardressing av vitlök, parmesan, sardeller, majonnäs och crème fraiche. Till grillad kyckling, som en klassisk sallad, eller varför inte till rostbiff på buffé eller brunch?
Ingredienser
6 portioner
1 1/2 kg färskpotatis
1 romansallad
Dressing
1 vitlöksklyfta
1 msk kapris
3 sardellfiléer
2 dl lätt crème fraiche
1 dl majonnäs
1 dl finriven parmesan
flingsalt
peppar
1/2 citron (saften)
Garnering
1 dl hyvlad parmesan
2 dl krutonger
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1669 KJ / 399 kCal
Fett23 g
Salt1.4 g
Kolhydrater37 g
Protein10 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Skulle vara roligt om funktionen Pinterst fungerade på detta recept.
Annika
2019-07-07Hej Annika!Hej Annika! Tack för din synpunkt och vi ska se över det. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-08-15Fantastisk god till grillad kyckling, la till lite knaperstekt bacon och det blev jättegott. Första gången jag vågade mig på sardellerna och det var de verkligen värt
Camilla
2012-06-26