Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Svensk burrito med flankstek/flappstek, färskpotatis och spenat

Wrap med svenska smaker av gräslök och färskpotatis, i ett bröd som du bakar på grillen. Med färsk spenat, timjan, grillad flankstek/flappstek av nötkött och en nypa flingsalt. Marinera så blir steken extra smakrik.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tvätta, skrubba och koka potatisen i saltat vatten. Låt den ånga av. Skala och skiva eller hacka löken.
  2. Lägg den kokta potatisen på ett skärbräde. Grovhacka den med en kniv. Ringla över oljan och klicka på matfettet. Strö över salt och peppar.
  3. Strimla salladslöken på snedden. Blanda spenat, salladslök och timjan med potatishacket.
  4. Värm bröden på grillen.
  5. Toppa bröden med ”potatishacket”, skivad grillad flankstek/flappstek och gräddfil.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g färskpotatis
  • 1 rödlök
  • 1/2 dl olivolja
  • 50 g smör eller margarin
  • flingsalt
  • peppar
  • 1 salladslök
  • 65 g färsk bladspenat
  • 2 tsk hackad färsk timjan
Till servering
  • grillad marinerad flankstek /flappstek
  • tortillabröd
Lägg till i inköpslistan