UNDER 45 MIN | Medel

Krämig potatissallad med halloumi

En somrig rätt kommer här serverad! Gör en krämig potatissallad med hjälp av delikatesspotatis, tomatcrème och gräddfil och smaka av med lite kryddor. Servera den sedan ihopblandad tillsammans med halloumi, krutonger, tomat och sallad. Smaklig sallad önskar vi!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 24, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatisen i halvor. Koka potatisen.
  2. Blanda tomatcrème och gräddfil. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skär tomaterna och salladen i bitar.
  4. Skär halloumin i tärningar och stek dem i oljan i en stekpanna tills de får fin färg.
  5. Blanda allt till en sallad, strö krutongerna över och servera.

För alla

Kontrollera noga innehållet i tomatcrèmen och krutongerna.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil. Välj laktosfri halloumi.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil till mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut halloumi mot tofu eller mjölkproteinfritt ostalternativ.

Tips

Smaka av gräddfi len med lite cayennepeppar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis (gärna delikatess)
  • 3 msk crème soltorkade tomater
  • 2 dl gräddfil
  • salt
  • peppar
  • 1/2 förp plommontomater (à 500 g)
  • 1 romansallad
  • 400 g halloumi
  • 1/2 msk olja
  • 120 g krutonger

Näringsvärde
Per portion

Energi 3044 kJ / 727 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept