Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Grillad caesarsallad

Den klassiska caesarsalladen är överraskande god när den serveras på ett helt nytt sätt: grillad! Servera med kyckling eller testa helgrillad och tunt skivad flankstek – räkna med cirka 150 gram per person.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dressing: Skala och riv vitlöken. Hacka sardellfiléerna fint. Pressa citronen.
  2. Blanda äggulan med citronsaften och senapen. Tillsätt oljan och olivoljan först droppvis och sedan i en fin stråle under kraftig omrörning (använd gärna stavmixer eller elvisp).
  3. Smaksätt dressingen med vitlök, sardeller, salt och peppar. Riv osten och rör ner den.
  4. Sallad: Dela salladen på längden så att den sitter ihop vid roten.
  5. Ringla lite olja på salladen och brödet och grilla dem.
  6. Till servering: Servera salladen med dressing, bröd, parmesan och flankstek.

För alla

Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: byt ut parmesan mot mjölkproteinfri ost.
Gör äggfri: uteslut äggulan i dressingen. Känsliga äggallergiker bör undvika lysozym som kan finnas i parmesanost.

Näringsvärdet är beräknat inkl serveringsförslag.

Ingredienser

Portioner: 4
Dressing
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 sardellfiléer
  • saft från 1/2 citron (saft från 1/2 citron motsvarar 2 tsk saft)
  • 1 äggula
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 dl olja (gärna raps)
  • 2 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl finriven parmesanost
Sallad
  • 2 romansallad
  • 2 msk olja
  • 4 skivor surdegsbröd
Till servering
  • 1 dl flagad parmesanost
  • grillad flankstek
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2824 kJ / 674 kCal