Grillad bratwurst med snabbsyrad sommarkål | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Grillad bratwurst med snabbsyrad sommarkål

Grillad bratwurst med en ljuvligt syrlig kålsallad av vitkål, purjolök, ättiksprit, socker och rostade kumminfrön. Du serverar bratwursten och kålen tillsammans med kokt färskpotatis, grovkornig senap och rågbröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Strimla vitkålen och purjolöken fint. Blanda samman med vatten, ättikssprit, socker och salt och häll över kål och purjo. 
  2. Rosta kumminfröna i en stekpanna och strö dem över kålen. Låt stå under press ca 2 timmar i kylskåp, lägg t ex en tallrik direkt på kålen och en mortel ovanpå. 
  3. Grilla korvarna och servera med kålen, nykokt färskpotatis, grovkornig senap och rågbröd.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 8 bratwurst
  • 600 g vitkål
  • 1 liten purjolök
  • 1 dl vatten
  • 2 msk ättiksprit
  • 1 msk socker
  • 1 tsk salt
  • 1 msk kumminfrön
Tillbehör
  • färskpotatis
  • grovkornig senap
  • rågbröd
Lägg till i inköpslistan