Potatisgnocchi med sojabönor och tomatsallad
En färgstark rätt med potatisgnocchi, sojabönor och tomatsallad. Lök och vitlök steks till dess att de fått färg. Blanda i grädde, mjölk, smulad buljong och vinäger. Tillsätt sojabönorna och låt sjuda några minuter innan du tillsätter tomaterna. Servera den krämiga gnocchin med tomatsallad toppat med ruccola.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2014
Ingredienser
4 portioner
Potatisgnocchi
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk olja
salt och peppar
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 grönsaksbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
1 tsk vitvinsvinäger
250 g sojabönor
200 g soltorkade tomater
500 g potatisgnocchi
1 msk olja
Tomatsallad
6 tomater
200 g halloumi
1 msk balsamvinäger
1 msk olivolja
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4527 KJ / 1071 kCal
Fett52 g
Salt5.55 g
Kolhydrater106 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Absolut godaste vegorätten tycker vi vuxna!
Marika
2024-02-10Väldigt gott! Lite annorlunda smak än jag är van vid pga kombon vitvinsvinäger och soltorkade tomater, men absolut inte på ett dåligt sätt. Även lättlagat, även om det tyvärr blir lite extra disk. Kommer helt klart att göra igen!
Josefine
2023-08-08Det här har blivit min absoluta favoriträtt alla kategorier. Det enda problemet är att man äter tills man mår illa. Helvete vad god den är!!!
Oskar
2020-12-26