Potatisgnocchi med sojabönor och tomatsallad

33
8
Potatisgnocchi med sojabönor och tomatsallad

En färgstark rätt med potatisgnocchi, sojabönor och tomatsallad. Lök och vitlök steks till dess att de fått färg. Blanda i grädde, mjölk, smulad buljong och vinäger. Tillsätt sojabönorna och låt sjuda några minuter innan du tillsätter tomaterna. Servera den krämiga gnocchin med tomatsallad toppat med ruccola.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2014

Potatisgnocchi med sojabönor och tomatsallad

Ingredienser

4 portioner

Potatisgnocchi

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk olja
salt och peppar
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 grönsaksbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
1 tsk vitvinsvinäger
250 g sojabönor
200 g soltorkade tomater
500 g potatisgnocchi
1 msk olja

Tomatsallad

6 tomater
200 g halloumi
1 msk balsamvinäger
1 msk olivolja
65 g rucola

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen och gnocchin. Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut gnocchin mot glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd grädde, mjölk och halloumi utan laktos.
Gör äggfri: byt ev ut gnocchin mot äggfri pasta.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

33

Kommentarer

Oskar

2020-12-26

Det här har blivit min absoluta favoriträtt alla kategorier. Det enda problemet är att man äter tills man mår illa. Helvete vad god den är!!!

Anna

2015-05-10

Lättlagat, mättande och gott! Perfekt fredagskäk när man vill ha något lite lyxigare men ändå snabblagat!

Susanna

2014-12-04

Det var ingen i familjen som tyckte detta var gott!

Näringsvärde per portion

Energi 4527 KJ / 1071 kCal
Fett 52 g
Salt 5.55 g
Kolhydrater 106 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden