Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Prosciuttolindad kycklingfilé med krämig gnocchi

Prosciuttolindad kycklingfilé med krämig gnocchi är ett matigt, smarrigt och mycket lättlagat recept. Den lufttorkade skinkan ger härlig sälta åt kycklingen och gnocchin får fin smak av crème fraiche, soltorkade tomater och basilika. Servera med mangoldskott i lite vinäger.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 41, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tillaga kycklingen och gnocchin enligt anvisningarna på förpackningarna.
  2. Strimla basilikan. Häll av tomaterna. Blanda tomater och basilika med crème fraiche. Salta och peppra. Blanda allt med gnocchin.
  3. Blanda mangoldskotten med vinägern. Salta och peppra.
  4. Servera kycklingen med gnocchi och mangoldskott.

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.

Tips

Kockknepet: Stek gnocchin i lite olivolja innan crème fraicheblandningen vänds ner.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 kycklingfiléer med prosciutto
  • 2 port potatisgnocchi
  • 1/2 kruka basilika
  • 140 g strimlade soltorkad tomat
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • salt och peppar
  • 65 g röda mangoldskott
  • 1 tsk rödvinsvinäger
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2707 kJ / 647 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer