Kyckling med krämig gnocchi och broccoli

35
2
Kyckling med krämig gnocchi och broccoli

En barnvänlig och god kycklingrätt inspirerad av norra Italien. Kycklingfiléerna steks tills de får en gyllene stekyta och en perfekt innertemperatur och servereras tillsammans med gnocchi i en ljuvligt krämig sås. Rätten förhöjs av den gröna broccolin och de soltorkade tomaterna. Buon appetito!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2016

Kyckling med krämig gnocchi och broccoli

Ingredienser

4 portioner

Kyckling

4
kycklingfiléer
1 msk
olja
1/2 tsk
salt
2 krm
peppar

Broccoli och gnocchi

250 g
broccoli
2
förp potatisgnocchi (à 400 g)
2 dl
crème fraiche
1/2 dl
mjölk

Till servering

1
förp strimlade soltorkade tomater (à 140 g)

För alla

Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

35

Kommentarer

Vilhelm

2020-12-15

Blanda lite dragon och kryddpaprika när dubsteker kycklingen samt lite senap och en halv tärning kycklingbuljong i såsen så blir det lite godare. Har du lite citron hemma är det också gott med någon skvätt.

Madelein

2016-11-18

Stabbigt och smaklöst och tråkigt.

Näringsvärde per portion

Energi 3169 KJ / 754 kCal
Fett 28 g
Salt 5 g
Kolhydrater 75 g
Protein 46 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept