Kyckling med krämig gnocchi och broccoli
En barnvänlig och god kycklingrätt inspirerad av norra Italien. Kycklingfiléerna steks tills de får en gyllene stekyta och en perfekt innertemperatur och servereras tillsammans med gnocchi i en ljuvligt krämig sås. Rätten förhöjs av den gröna broccolin och de soltorkade tomaterna. Buon appetito!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2016
Ingredienser
4 portioner
Kyckling
4 kycklingfiléer
1 msk olja
1/2 tsk salt
2 krm peppar
Broccoli och gnocchi
250 g broccoli
2 förp potatisgnocchi (à 400 g)
2 dl crème fraiche
1/2 dl mjölk
Till servering
1 förp strimlade soltorkade tomater (à 140 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3169 KJ / 754 kCal
Fett28 g
Salt5 g
Kolhydrater75 g
Protein46 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Blanda lite dragon och kryddpaprika när dubsteker kycklingen samt lite senap och en halv tärning kycklingbuljong i såsen så blir det lite godare. Har du lite citron hemma är det också gott med någon skvätt.
Vilhelm
2020-12-15Stabbigt och smaklöst och tråkigt.
Madelein
2016-11-18