Potatisaioli med sesam och chili

3
2
Potatisaioli med sesam och chili

En klick aioli passar till det mesta – med potatis i blir det mindre fett, men minst lika gott. Se bara till att att potatisen är nykokt och fortfarande varm, då jobbar stärkelsen som bäst. Behåll potatisaiolin neutral eller smaksätt asiatiskt med sesamolja och chili.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2016

Potatisaioli med sesam och chili

Ingredienser

4 portioner
1 fast potatis
1 äggula
1 skalad vitlöksklyfta
1 tsk sambal oelek
1/2 msk färskpressad citronjuice
1 tsk sesamolja
1 dl neutral rapsolja
salt
nymalen svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein.
Innehåller ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Lars

2022-07-30

1 fast potatis????? Vilken storlek vikt mängd, bakad, väldigt udda recept. Påminner om det med fem varv på saltkvarnen.

Anna

2020-08-14

Mycket gott och lätt!

Näringsvärde per portion

Energi 960 KJ / 230 kCal
Fett 24 g
Salt 1 g
Kolhydrater 3 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden