Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Potatisaioli med sesam och chili

En klick aioli passar till det mesta – med potatis i blir det mindre fett, men minst lika gott. Se bara till att att potatisen är nykokt och fortfarande varm, då jobbar stärkelsen som bäst. Behåll potatisaiolin neutral eller smaksätt asiatiskt med sesamolja och chili.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt potatisen ånga av. 
  2. Mixa den varma potatisen med äggula, vitlök, sambal oelek, citronjuice och sesamolja med stavmixer eller i en liten matberedare. Tillsätt lite rapsolja i taget. Smaka av med salt och peppar. Späd med lite vatten om aiolin känns för tjock.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein.
Innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 fast potatis
  • 1 äggula
  • 1 skalad vitlöksklyfta
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1/2 msk färskpressad citronjuice
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 dl neutral rapsolja
  • salt
  • nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 960 kJ / 230 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer