Potatisaioli med sesam och chili

3
1
Potatisaioli med sesam och chili

En klick aioli passar till det mesta – med potatis i blir det mindre fett, men minst lika gott. Se bara till att att potatisen är nykokt och fortfarande varm, då jobbar stärkelsen som bäst. Behåll potatisaiolin neutral eller smaksätt asiatiskt med sesamolja och chili.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2016

Potatisaioli med sesam och chili

Ingredienser

4 portioner
1
fast potatis
1
äggula
1
skalad vitlöksklyfta
1 tsk
sambal oelek
1/2 msk
färskpressad citronjuice
1 tsk
sesamolja
1 dl
neutral rapsolja
-
salt
-
nymalen svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein.
Innehåller ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Anna

2020-08-14

Mycket gott och lätt!

Näringsvärde per portion

Energi 960 KJ / 230 kCal
Fett 24 g
Salt 1 g
Kolhydrater 3 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept