Potatisaioli med sesam och chili

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
3
Potatisaioli med sesam och chili

En klick aioli passar till det mesta – med potatis i blir det mindre fett, men minst lika gott. Se bara till att att potatisen är nykokt och fortfarande varm, då jobbar stärkelsen som bäst. Behåll potatisaiolin neutral eller smaksätt asiatiskt med sesamolja och chili.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2016

Potatisaioli med sesam och chili

Ingredienser

4 portioner
1 fast potatis
1 äggula
1 skalad vitlöksklyfta
1 tsk sambal oelek
1/2 msk färskpressad citronjuice
1 tsk sesamolja
1 dl neutral rapsolja
salt
nymalen svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Supergod! Lagom bra chilisting.

Jenny

2024-08-08

1 fast potatis????? Vilken storlek vikt mängd, bakad, väldigt udda recept. Påminner om det med fem varv på saltkvarnen.

Lars

2022-07-30

Mycket gott och lätt!

Anna

2020-08-14

Näringsvärde per portion

Energi960 KJ / 230 kCal
Fett24 g
Salt1 g
Kolhydrater3 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Avokadosalsa
Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ångad spenat med jordnötssås
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Jordärtskocksaioli
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Marinerad gurksallad
Betyg 3.2 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Citrondoftande lax- och fänkålsgryta
Betyg 4.3 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chilimajonnäs
Betyg 3.5 av 5.
133 personer har röstat
Under 15 min att tillaga