Potatisaioli med sesam och chili
En klick aioli passar till det mesta – med potatis i blir det mindre fett, men minst lika gott. Se bara till att att potatisen är nykokt och fortfarande varm, då jobbar stärkelsen som bäst. Behåll potatisaiolin neutral eller smaksätt asiatiskt med sesamolja och chili.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2016
Ingredienser
4 portioner
1 fast potatis
1 äggula
1 skalad vitlöksklyfta
1 tsk sambal oelek
1/2 msk färskpressad citronjuice
1 tsk sesamolja
1 dl neutral rapsolja
salt
nymalen svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi960 KJ / 230 kCal
Fett24 g
Salt1 g
Kolhydrater3 g
Protein1 g
Kommentarer
Supergod! Lagom bra chilisting.
Jenny
2024-08-081 fast potatis????? Vilken storlek vikt mängd, bakad, väldigt udda recept. Påminner om det med fem varv på saltkvarnen.
Lars
2022-07-30Mycket gott och lätt!
Anna
2020-08-14