Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Jordärtskocksaioli

Gör din aioli speciell och ofantligt god genom att använda dig av det här receptet. Du kokar jordärtskockorna så att de blir mjuka och kan mixas ihop med vitlök, äggula och oliv- och rapsolja.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka jordärtskockorna mjuka i saltat vatten. Häll av vattnet och låt ånga av ordentligt.
  2. Mixa jordärtskockorna till en slät puré och pressa i vitlöksklyftorna. Tillsätt äggulan och mixa så att gulan bladar sig väl.
  3. Häll i raps- och olivolja i en fin stråle samtidigt som du mixar. Smaka av med salt och svartpeppar.

För alla

Innehåller ägg men är fri från gluten, laktos och mjölkprotein.

Tips

Passar bra till både fisk och kött.

Ingredienser

Portioner: 6
  • ca 300 g jordärtskockor
  • 5 vitlöksklyftor
  • 1 äggula
  • 3/4 dl rapsolja
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer