Jordärtskocksaioli

Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
0
Jordärtskocksaioli

Gör din aioli speciell och ofantligt god genom att använda dig av det här receptet. Du kokar jordärtskockorna så att de blir mjuka och kan mixas ihop med vitlök, äggula och raps- och olivolja.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2005

Jordärtskocksaioli

Ingredienser

4 portioner
ca 300 g  jordärtskockor
1   vitlöksklyfta
1   äggula
3/4 dl  rapsolja
2 msk  olivolja
salt
svartpeppar
1/2   citron

För alla

Fri från gluten, laktos och mjökprotein. Innehåller ägg.

Receptet har uppdaterats december 2022.

Gör så här

Tips

Passar bra till både fisk och kött.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1062 KJ / 254 kCal
Fett23 g
Salt0.7 g
Kolhydrater10 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Ruccola- och fänkålsaioli
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rapsaioli
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Aioli
Betyg 3.2 av 5.
253 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sardellaioli
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Två sorters majonnäs
Betyg 2.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Jordärtskockschips med tryffeldipp
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga