Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Avokadosalsa

Het och smarrig avokadosalsa. Den krämiga avokadon och den exotiska papayan är ofantligt goda tillsammans med de rostade, knapriga sesamfröna. Avokadosalsan blir ett bra tillbehör till det möra köttet.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rosta sesamfrön i en torr, het stekpanna tills de fått fin färg. Lägg på ett fat och låt kallna.
  2. Skala, kärna ur och fintärna avokador och papaya. Halvera och pressa juicen ur lime. Blanda limejuicen med ljus soja, sesamolja, sambal oelek och salt i en skål.
  3. Vänd ner avokado och papaya. Ställ kallt ca 1 timme. Blanda ner sesamfröna.

Tips

Passar till: fisk, fläskkött och grönsaksspett.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 msk sesamfrön
  • 2 avokador
  • 1 papaya
  • 2 lime
  • 2 msk ljus soja
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 1/2 tsk sambal oelek
  • 1/2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?