Ångad spenat med jordnötssås

6
0
Ångad spenat med jordnötssås

Sväng snabbt ihop denna himmelska, ångade spenat med jordnötssås. Såsen av risvinäger, jordnötssmör, sesamolja och soja får en fin hetta av sambal oelek och passar perfekt med den avångade spenaten. Toppa med jordnötter före du dukar fram.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2008

Ångad spenat med jordnötssås

Ingredienser

4 portioner
1 1/2 l vatten
salt
ca 150 g färsk spenat
1 1/2 msk soja
1 msk jordnötssmör
1 msk risvinäger
1 tsk sesamolja
1 msk socker
1 krm sambal oelek
1 msk rostade saltade jordnötter

Gör så här

Tips

Spenaten förvälls hastigt innan den blandas med den nötiga saltsöta såsen. Såsen kan också blandas direkt med färska spenatblad till en krispig sallad.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 308 KJ / 74 kCal
Läs mer om näringsvärden