Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Ångad spenat med jordnötssås

Sväng snabbt ihop denna himmelska, ångade spenat med jordnötssås. Såsen av risvinäger, jordnötssmör, sesamolja och soja får en fin hetta av sambal oelek och passar perfekt med den avångade spenaten. Toppa med jordnötter före du dukar fram.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Skölj spenaten och lägg ner i kastrullen. Häll genast av i ett durkslag och låt spenaten ånga av.
  2. Blanda soja med jordnötssmör. Vispa tills det löst sig helt. Rör ner risvinäger, sesamolja, socker och sambal oelek.
  3. Hacka jordnötterna.
  4. Lägg upp spenaten. Häll såsen över. Toppa med hackade jordnötter.

Tips

Spenaten förvälls hastigt innan den blandas med den nötiga saltsöta såsen. Såsen kan också blandas direkt med färska spenatblad till en krispig sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 1/2 l vatten
  • salt
  • ca 150 g färsk spenat
  • 1 1/2 msk soja
  • 1 msk jordnötssmör
  • 1 msk risvinäger
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk socker
  • 1 krm sambal oelek
  • 1 msk rostade saltade jordnötter
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 308 kJ / 74 kCal
Läs mer om näringsvärden