Ångad spenat med jordnötssås
Sväng snabbt ihop denna himmelska, ångade spenat med jordnötssås. Såsen av risvinäger, jordnötssmör, sesamolja och soja får en fin hetta av sambal oelek och passar perfekt med den avångade spenaten. Toppa med jordnötter före du dukar fram.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2008
Ingredienser
4 portioner
1 1/2 l vatten
salt
ca 150 g färsk spenat
1 1/2 msk soja
1 msk jordnötssmör
1 msk risvinäger
1 tsk sesamolja
1 msk socker
1 krm sambal oelek
1 msk rostade saltade jordnötter
Gör så här
Tips
Spenaten förvälls hastigt innan den blandas med den nötiga saltsöta såsen. Såsen kan också blandas direkt med färska spenatblad till en krispig sallad.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi308 KJ / 74 kCal
Kommentarer