Potatis- och savojgratäng med dijon

Denna härligt krämiga gratäng med senapssmak är ett gott alternativ till Jansson på julbordet. Men passar även utmärkt som tillbehör till kött eller fågel. Potatis- och savojkålsgratängen blir extra god om den görs en dag i förväg.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017

Gör så här
00:45:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1928 KJ / 461 kCal
Fett34 g
Salt1.44 g
Kolhydrater31 g
Protein6 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
4 stHåller med Helena, potatisen krävde betydligt längre tid i ugnen. Men god smak!
Lisa
Krävdes betydligt mycket mer tid i ugnen än vad receptet sa. Potatisen blev aldrig färdig. Rekommenderar att man förkokar potatisen, annars väldigt god smak!
Helena
Väldigt god. Uppskattades här hemma. Vi åt den till kycklingfilé och lade till en kycklingbuljong tärning i gratängen. Mycket gott
Marie