Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Fiskdolmar med musslor i vin & grädde

Fiskdolmar med musslor i vin och grädde är precis som det låter en fantastisk fiskrätt. Vacker att se på och smakar ljuvligt. Superb att servera på buffé.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär fisk och musslor i småbitar, ca 1/2 cm. Blanda till en färs i en bunke med 3/4 av saltet och 2/3 nymalen peppar.
  2. Koka ihop vinet på hög värme i en stor stekpanna med höga kanter, till dess att hälften återstår. Tillsätt grädden och koka ihop tills det är 2 dl kvar (för 8 port). Krydda med resten av saltet och resten av pepparn.
  3. Koka upp vatten. Lossa under tiden kålbladen och skär bort det grova på stammen. (Det kan sparas till en gryta, pastasås eller omelett.) Doppa bladen i kokande vatten tills de mjuknar, ca 1 minut. Kyl dem under rinnande vatten.
  4. Fördela 1/8 av fiskfärsen på varje savojkålsblad och rulla ihop till ett cylinderformat paket.
  5. Lägg paketen i grädd- och vinblandningen, hetta upp och låt koka under lock i 8-10 minuter, tills fyllningen är färdigkokt.
  6. Lägg upp på fat, dela ev dolmarna.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: byt grädden mot tex havrebaserad gräddersättning från Beneviva, Oatly Imat eller Go Green.

Tips

Gör så här-texten är avsett för 8 bufféportioner.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 300 g sejfilé
  • 100 g musslor på burk
  • ca 350 ml matlagningsvin (eller vitt vin)
  • 2 dl vispgrädde
  • 8 blad savojkål (ca 15 cm i diameter)
  • 1 tsk salt
  • 3 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 680 kJ / 150 kCal
Fett: 11 g
Läs mer om näringsvärden