Fiskdolmar med musslor i vin & grädde

6
1
Fiskdolmar med musslor i vin & grädde

Fiskdolmar med musslor i vin och grädde är precis som det låter en fantastisk fiskrätt. Vacker att se på och smakar ljuvligt. Superb att servera på buffé.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2007

Fiskdolmar med musslor i vin & grädde

Ingredienser

8 portioner
300 g sejfilé
100 g musslor på burk
ca 350 ml matlagningsvin (eller vitt vin)
2 dl vispgrädde
8 blad savojkål (ca 15 cm i diameter)
1 tsk salt
3 krm peppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: byt grädden mot tex havrebaserad gräddersättning från Beneviva, Oatly Imat eller Go Green.

Gör så här

Tips

Gör så här-texten är avsett för 8 bufféportioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Diana

2009-03-14

Jag gjorde savojdolmarna med hälften sej och hälften lax (utan musslor) och det blev mycket gott! Savojkålet gör dessa dolmar väldigt snygga, perfekt att bjuda på om du vill stila ;)

Näringsvärde per portion

Energi 680 KJ / 150 kCal
Fett 11 g
Läs mer om näringsvärden