Potatis- och savojgratäng med dijon

9
3 Klimatsmart
Potatis- och savojgratäng med dijon

Denna härligt krämiga gratäng med senapssmak är ett gott alternativ till Jansson på julbordet. Men passar även utmärkt som tillbehör till kött eller fågel. Potatis- och savojkålsgratängen blir extra god om den görs en dag i förväg.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017

Potatis- och savojgratäng med dijon

Ingredienser

6-8
900 g
potatis
1 tsk
salt
1/2 tsk
malen svartpeppar
300 g
savojkål
1
schalottenlök
5 dl
vispgrädde
2 msk
grovkornig senap
2 msk
dijonsenap

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde. 
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Helena

2020-09-25

Krävdes betydligt mycket mer tid i ugnen än vad receptet sa. Potatisen blev aldrig färdig. Rekommenderar att man förkokar potatisen, annars väldigt god smak!

Marie

2020-09-22

Väldigt god. Uppskattades här hemma. Vi åt den till kycklingfilé och lade till en kycklingbuljong tärning i gratängen. Mycket gott

Ingrid

2017-12-21

Det står att man kan använda grönkål. Är det färsk man ska använda och förvälla den innan? Om man tillagar den innan. Hur många grader ska man värma den och hur länge?

Redaktionen ICAse

2018-03-12

Hej Ingrid! Ja det är färsk grönkål vi menar. Den behöver inte förvällas. Använd samma temperatur och gräddtid. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 1928 KJ / 461 kCal
Fett 34 g
Salt 1.44 g
Kolhydrater 31 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept