Potatis- och savojgratäng med dijon
Denna härligt krämiga gratäng med senapssmak är ett gott alternativ till Jansson på julbordet. Men passar även utmärkt som tillbehör till kött eller fågel. Potatis- och savojkålsgratängen blir extra god om den görs en dag i förväg.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2017
Ingredienser
6-8 portioner
900 g potatis
1 tsk salt
1/2 tsk malen svartpeppar
300 g savojkål
1 schalottenlök
5 dl vispgrädde
2 msk grovkornig senap
2 msk dijonsenap
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1928 KJ / 461 kCal
Fett34 g
Salt1.44 g
Kolhydrater31 g
Protein6 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Håller med Helena, potatisen krävde betydligt längre tid i ugnen. Men god smak!
Lisa
2024-10-03Krävdes betydligt mycket mer tid i ugnen än vad receptet sa. Potatisen blev aldrig färdig. Rekommenderar att man förkokar potatisen, annars väldigt god smak!
Helena
2020-09-25Väldigt god. Uppskattades här hemma. Vi åt den till kycklingfilé och lade till en kycklingbuljong tärning i gratängen. Mycket gott
Marie
2020-09-22