Denna härligt krämiga gratäng med senapssmak är ett gott alternativ till Jansson på julbordet. Men passar även utmärkt som tillbehör till kött eller fågel. Potatis- och savojkålsgratängen blir extra god om den görs en dag i förväg.
Ett recept från:
Buffé
nr 12,
2017
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Helena
2020-09-25Krävdes betydligt mycket mer tid i ugnen än vad receptet sa. Potatisen blev aldrig färdig. Rekommenderar att man förkokar potatisen, annars väldigt god smak!
Marie
2020-09-22Väldigt god. Uppskattades här hemma. Vi åt den till kycklingfilé och lade till en kycklingbuljong tärning i gratängen. Mycket gott
Ingrid
2017-12-21Det står att man kan använda grönkål. Är det färsk man ska använda och förvälla den innan? Om man tillagar den innan. Hur många grader ska man värma den och hur länge?
Redaktionen ICAse
2018-03-12Hej Ingrid! Ja det är färsk grönkål vi menar. Den behöver inte förvällas. Använd samma temperatur och gräddtid. Hälsningar Michelle