Ölbrässerade lammlägg

3
1
Ölbrässerade lammlägg

En riktigt lyxig rätt som är väl värd sin tid. Lammlägg rostas först och kokas sedan långsamt i alkoholfri öl i 4 timmar. Ölet gör lammläggen härligt saftiga och tillför en riktigt mustig smak. Servera med pepparrostade morötter och lakritspicklad silverlök.

Ölbrässerade lammlägg

Ingredienser

4 portioner

Brässerade lammlägg

4 lammlägg
3 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 l alkoholfri öl
1 savojkål
1 krm salt

Pepparrostade morötter

600 g morötter i olika färger
1 msk olja
1 msk nymald svartpeppar

Lakritspicklad silverlök

2 silverlökar
1 dl ättika
2 dl socker
3 dl vatten
1 tsk pulver av rålakrits

För alla

Fri från laktos, mjökprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri öl.

Recept och bild i samarbete med Spendrups.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Susanna

2018-11-04

Öl och savoykål tyckte inte jag var en bra kombo! Lakritspicklade löken räddade lite av rätten.

Näringsvärde per portion

Energi 1507 KJ / 361 kCal
Fett 9 g
Salt 0.73 g
Kolhydrater 28 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden