Ölbrässerade lammlägg

2
1
Ölbrässerade lammlägg

En riktigt lyxig rätt som är väl värd sin tid. Lammlägg rostas först och kokas sedan långsamt i alkoholfri öl i 4 timmar. Ölet gör lammläggen härligt saftiga och tillför en riktigt mustig smak. Servera med pepparrostade morötter och lakritspicklad silverlök.

Skriv ut
Ölbrässerade lammlägg

Ingredienser

4 portioner

Brässerade lammlägg

4
lammlägg
3
schalottenlökar
2
vitlöksklyftor
1 l
alkoholfri öl
1
savojkål
1 krm
salt

Pepparrostade morötter

600 g
morötter i olika färger
1 msk
olja
1 msk
nymald svartpeppar

Lakritspicklad silverlök

2
silverlökar
1 dl
ättika
2 dl
socker
3 dl
vatten
1 tsk
pulver av rålakrits

För alla

Fri från laktos, mjökprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri öl.

Recept och bild i samarbete med Spendrups.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Susanna

2018-11-04

Öl och savoykål tyckte inte jag var en bra kombo! Lakritspicklade löken räddade lite av rätten.

Näringsvärde per portion

Energi 1507 KJ / 361 kCal
Fett 9 g
Salt 0.73 g
Kolhydrater 28 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept