Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Ölbrässerade lammlägg

En riktigt lyxig rätt som är väl värd sin tid. Lammlägg rostas först och kokas sedan långsamt i alkoholfri öl i 4 timmar. Ölet gör lammläggen härligt saftiga och tillför en riktigt mustig smak. Servera med pepparrostade morötter och lakritspicklad silverlök.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lammlägg: Rosta lammläggen i ugn på 180°C, ca 20 minuter. Skala och skiva löken och vitlöken.
  2. Lägg lammet och löken i en gryta och täck med öl. Låt sjuda under lock ca 4 timmar.
  3. Skär savoykålen i bitar och lägg i den i grytan. Låt koka ca 20 minuter till. Smaka av med salt.
  4. Morötter: Skala morötterna och gnid in dem i olja på en plåt, krydda med peppar och rosta i ugnen på 180°C, ca 35 minuter. 
  5. Silverlök: Skala och hyvla löken tunt. Koka ättika, socker och vatten i en kastrull. Lägg i löken och dra av kastrullen från värmen.
  6. Vid servering, lyft upp löken från lagen och krydda med lakrits.
  7. Servera lammläggen med de pepparrostade morötterna och den lakritspicklade löken.

För alla

Fri från laktos, mjökprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri öl.

Recept och bild i samarbete med Spendrups.

Ingredienser

Portioner: 4
Brässerade lammlägg
  • 4 lammlägg
  • 3 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 l alkoholfri öl
  • 1 savojkål
  • 1 krm salt
Pepparrostade morötter
  • 600 g morötter i olika färger
  • 1 msk olja
  • 1 msk nymald svartpeppar
Lakritspicklad silverlök
  • 2 silverlökar
  • 1 dl ättika
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk pulver av rålakrits
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1507 kJ / 361 kCal