Ölbrässerade lammlägg

Betyg 2.3 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Ölbrässerade lammlägg

En riktigt lyxig rätt som är väl värd sin tid. Lammlägg rostas först och kokas sedan långsamt i alkoholfri öl i 4 timmar. Ölet gör lammläggen härligt saftiga och tillför en riktigt mustig smak. Servera med pepparrostade morötter och lakritspicklad silverlök.

Ölbrässerade lammlägg

Ingredienser

4 portioner

Brässerade lammlägg

4 lammlägg
3 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 l alkoholfri öl
1 savojkål
1 krm salt

Pepparrostade morötter

600 g morötter i olika färger
1 msk olja
1 msk nymald svartpeppar

Lakritspicklad silverlök

2 silverlökar
1 dl ättika
2 dl socker
3 dl vatten
1 tsk pulver av rålakrits

Gör så här

00:20:00
04:00:00
00:20:00
00:35:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Öl och savoykål tyckte inte jag var en bra kombo! Lakritspicklade löken räddade lite av rätten.

    Susanna

Näringsvärde per portion

Energi1507 KJ / 361 kCal
Fett9 g
Salt0.73 g
Kolhydrater28 g
Protein36 g

Testa liknande recept

  • Lammtagine med citron
    Betyg 4.4 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Matjessill med kokta gulbetor
    Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Veteölskokta musslor
    Betyg 4.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad