Ölbrässerade lammlägg
En riktigt lyxig rätt som är väl värd sin tid. Lammlägg rostas först och kokas sedan långsamt i alkoholfri öl i 4 timmar. Ölet gör lammläggen härligt saftiga och tillför en riktigt mustig smak. Servera med pepparrostade morötter och lakritspicklad silverlök.
Ingredienser
4 portioner
Brässerade lammlägg
4 lammlägg
3 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 l alkoholfri öl
1 savojkål
1 krm salt
Pepparrostade morötter
600 g morötter i olika färger
1 msk olja
1 msk nymald svartpeppar
Lakritspicklad silverlök
2 silverlökar
1 dl ättika
2 dl socker
3 dl vatten
1 tsk pulver av rålakrits
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1507 KJ / 361 kCal
Fett9 g
Salt0.73 g
Kolhydrater28 g
Protein36 g
Kommentar
Öl och savoykål tyckte inte jag var en bra kombo! Lakritspicklade löken räddade lite av rätten.
Susanna
2018-11-04