Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fräst spetskål med bacon

Den här tilltalande rätten kan du använda som ett tillbehör eller som ensamrätt. Du låter det knaperstekta baconet fräsas med spetskål för att sedan svepa in härligheten i grädde.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stek bacon krispigt i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.
  2. Ansa och strimla spets- eller savojkål. Skala och skär lök i tunna klyftor.
  3. Fräs löken i olja eller smör i en kastrull utan att den tar färg.
  4. Tillsätt kålen, baconet, matlagningsgrädde, salt och peppar. Servera som tillbehör eller som en ensamrätt med kokt potatis.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd olja i stället för smör och använd laktosfri matgrädde.
Gör mjölkproteinfri: använd olja i stället för smör. Byt ut grädden mot havre- eller sojabaserad gräddprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 paket tärnat bacon (à 140 g)
  • 500 g spets- eller savojkål
  • 1 lök
  • 1 msk olja eller smör till stekning
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 krm salt
  • 1 1/2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?