Fräst spetskål med bacon
Snabb och enkel att laga är denna rätt lätt krämiga rätt som görs med spetskål, lök och bacon. Den passar perfekt som ett tillbehör eller som en ensamrätt, kanske med kokt potatis.
Ingredienser
4 portioner
1 paket tärnat bacon (à 140 g)
500 g spets- eller savojkål
1 lök
1 msk olja eller smör till stekning
2 dl matlagningsgrädde
salt
peppar
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd olja i stället för smör och använd laktosfri matgrädde.
Gör mjölkproteinfri: använd olja i stället för smör. Byt ut grädden mot havre- eller sojabaserad ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Supergott och enkelt! Serverade den med råris.
Erika
2023-12-06Tillsatte bitar av soltorkade tomater. Jättegott! / G
Gunilla
2023-08-19Enkelt att tillaga och mycket gott
Eva
2023-01-28