Snabb och enkel att laga är denna rätt lätt krämiga rätt som görs med spetskål, lök och bacon. Den passar perfekt som ett tillbehör eller som en ensamrätt, kanske med kokt potatis.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd olja i stället för smör och använd laktosfri matgrädde.
Gör mjölkproteinfri: använd olja i stället för smör. Byt ut grädden mot havre- eller sojabaserad ersättningsprodukt.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Tillsatte bitar av soltorkade tomater. Jättegott! / G
Gunilla
2023-08-19Enkelt att tillaga och mycket gott
Eva
2023-01-28Hade jag läst ordentligt i rubriken hade det nog gått bra. Men jag läste instruktionen. Där står inget om att lägga ner kålen med baconet. Och inte heller hur länge det ska koka. Får försöka ha ner allt igen i stekpannan. Det blir nog bra till slut.
Inga
2021-10-05Tack Inga för din kommentar! En miss av oss, vi har nu sett över receptet och uppdaterat tillagningssättet. Hoppas din spetskål smakade gott tillslut. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2021-10-06