Potatis- och jordärtskockssoppa med äppelkrisp
Jordärtskockorna tar lite tid att skala, men det är väl värt besväret. De ger mycket smak. Toppa potatis- och jordärtskockssoppan med sötsyrliga äppelchips för fint krisp. En värmande och mättande vintermiddag.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2018
Ingredienser
12 portioner
2 gula lökar
600 g jordärtskocka
2 kg mjölig potatis
2 msk olivolja
2 tsk torkad timjan
3 l vatten
4 grönsaksbuljongtärningar
2 dl havregrädde
3 - 4 msk vitvinsvinäger
salt
malen svartpeppar
äppelchips (se länk under steg 4)
ev färsk timjan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1533 KJ / 365 kCal
Fett11 g
Salt1.3 g
Kolhydrater57 g
Protein4 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Skippade vitvinsvinäger helt. Ingen fond. Dock 2 1/2 grönsaksbuljongtärningar plus lite soja.
Caroline
2023-11-06Tyvärr blev den väldigt smaklös, hade i extra buljongtärning samt fond, har gjort enligt ICAs andra recept för jordärtskockssoppa och de smakar otroligt mycket mer. Här blev det mest en svag potatissmak och ingen smak av jordärtskocka.
Caroline
2022-11-03Hur gör man en veckoplanering?
Hans
2021-12-05