Potatis- och jordärtskockssoppa med äppelkrisp

23
2 Klimatsmart
Potatis- och jordärtskockssoppa med äppelkrisp

Jordärtskockorna tar lite tid att skala, men det är väl värt besväret. De ger mycket smak. Toppa potatis- och jordärtskockssoppan med sötsyrliga äppelchips för fint krisp. En värmande och mättande vintermiddag.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2018

Potatis- och jordärtskockssoppa med äppelkrisp

Ingredienser

12 portioner
2
gula lökar
600 g
jordärtskocka
2 kg
mjölig potatis
2 msk
olivolja
2 tsk
torkad timjan
3 l
vatten
4
grönsaksbuljongtärningar
2 dl
havregrädde
3 - 4 msk
vitvinsvinäger
-
salt
-
malen svartpeppar
-
äppelchips (se länk under steg 4)
-
ev färsk timjan

För alla

Fri från gluten. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera innehållet i buljongtärningen.

Under 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentarer

Marie-louise

3/30/2020

Var är länken till äppelchipsen?? Har sett det här problemet i ers recept tidigare .

Redaktionen ICAse

3/30/2020

Hej Marie-Louise! Tyvärr fungerar i dagsläget inte länkar i appen. Vi jobbar på en teknisk lösning. Om du går in i receptet från ica.se så kan du klicka på länkar. Hälsningar Ulrika

Pernilla

1/6/2020

Älskar den! Väldigt god och rund smak från jordärtskockorna. Något att tänka på är att om man inte vill ha för mycket syra så kan man börja med lite vinäger först och smaka av. Själv tyckte jag om syrligheten.

Näringsvärde per portion

Energi 1533 KJ / 365 kCal
Fett 11 g
Salt 1.3 g
Kolhydrater 57 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept