Potatis- och jordärtskockssoppa med äppelkrisp

27
4 Klimatsmart
Potatis- och jordärtskockssoppa med äppelkrisp

Jordärtskockorna tar lite tid att skala, men det är väl värt besväret. De ger mycket smak. Toppa potatis- och jordärtskockssoppan med sötsyrliga äppelchips för fint krisp. En värmande och mättande vintermiddag.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2018

Potatis- och jordärtskockssoppa med äppelkrisp

Ingredienser

12 portioner
2 gula lökar
600 g jordärtskocka
2 kg mjölig potatis
2 msk olivolja
2 tsk torkad timjan
3 l vatten
4 grönsaksbuljongtärningar
2 dl havregrädde
3 - 4 msk vitvinsvinäger
salt
malen svartpeppar
äppelchips (se länk under steg 4)
ev färsk timjan

För alla

Fri från gluten. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera innehållet i buljongtärningen.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

27

Kommentarer

Hans

2021-12-05

Hur gör man en veckoplanering?

Noomi

2021-10-11

Hade sparat receptet vet inte varför , för nu när jag gjorde soppan enligt recept blev den väldigt sur av 3 msk vitvinsvinäger… inte jättenöjd.

Marie-louise

2020-03-30

Var är länken till äppelchipsen?? Har sett det här problemet i ers recept tidigare .

Redaktionen ICAse

2020-03-30

Hej Marie-Louise! Tyvärr fungerar i dagsläget inte länkar i appen. Vi jobbar på en teknisk lösning. Om du går in i receptet från ica.se så kan du klicka på länkar. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 1533 KJ / 365 kCal
Fett 11 g
Salt 1.3 g
Kolhydrater 57 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden