Lyxig jordärtskockssoppa
Gör en extra lyxig jordärtskockssoppa: med vispgrädde, timjan, citron och tryffelolja, toppad med krispiga rotfruktschips. Ett lite elegantare recept när du vill servera en soppa på jordärtskocka till förrätt eller varmrätt.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2021
Ingredienser
4 portioner
300 g jordärtskocka
200 g potatis
1 gul lök
1 liten vitlöksklyfta
2 msk smör
1 msk finhackad färsk timjan
7 dl vatten
3 dl vispgrädde
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk finrivet citronskal
1 - 2 tsk tryffelolja
salt
svartpeppar
Till servering
ca 2 dl rotfruktschips
bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1941 KJ / 464 kCal
Fett39 g
Salt2 g
Kolhydrater23 g
Protein5 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegod soppa. Jag byter ut en del av vattnet med vitt vin och serverar med prosciutto crudo som jag haft i ugnen så att de blir chips.
Staffan
2024-02-10Grymt god! Håller dock med tidigare kommentar om att mängden vatten bör minskas för en krämigare soppa. 5 dl blir nog lagom.
Ida
2023-11-01Smaken är ok, men alldeles för mycket vätska, det skulle räcka med 7 dl vatten. Den blev för flytande.
Geraldina
2022-12-31