Jordärtskockssoppa med paprikakrutonger
Denna soppa är precis vad du behöver så här års! Krämig konsistens, med smak av jordärtskocka, vitlök och härlig rosmarin! För att addera lite mer textur till rätten gör du dina egna krutonger som får rosta i ugnen tillsammans med pumpafröna. Det blir svårt att bara ta en tallrik av denna rätt…
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2019
Ingredienser
4 portioner
Soppa
2 förp stora vita bönor (à 380 g)
600 g jordärtskockor
1 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
1 l vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 1/2 dl vispgrädde
2 msk färsk rosmarin
salt
peppar
Krutonger
1 surdegsbaguette
1 msk olivolja
1/2 msk paprikapulver
1/2 dl pumpafrön
1 vitlöksklyfta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2773 KJ / 664 kCal
Fett37 g
Salt3.1 g
Kolhydrater58 g
Protein18 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
En av mina favoriter! För en liten krämigare soppa kan man minska mängden vatten. Lökpulver, citronpeppar och extra vitlök för lite extra smak!
Emma
2020-06-10ingen bra soppa. Försöker äta den för jag hatar att slänga mat men det blir ändå så
Magda
2019-03-28Tyvärr helt oätligt för 3/4 av familjen. Jag lyckades trycka i mig den men fick tyvärr slänga massor av mat... första gången vi åt jordärtskocka så jag har inget att jämföra med...
Johanna
2019-03-13