Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Jordärtskockssoppa med paprikakrutonger

Denna soppa är precis vad du behöver så här års! Krämig konsistens, med smak av jordärtskocka, vitlök och härlig rosmarin! För att addera lite mer textur till rätten gör du dina egna krutonger som får rosta i ugnen tillsammans med pumpafröna. Det blir svårt att bara ta en tallrik av denna rätt…

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 13, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Soppa: Häll bönorna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.
  3. Skala och skär jordärtskockor i bitar. Fräs dem i olivoljan i en stor kastrull. Pressa i vitlöken.
  4. Tillsätt vatten, smulade buljongtärningar och grädde samt bönorna. Repa och hacka rosmarin och rör ner den. Låt koka under lock tills allt är mjukt, ca 10 minuter.
  5. Krutonger: Skär brödet i ca 2x2 cm stora bitar. Blanda brödet med olivolja och häll ut på en plåt. Sätt in i ugnen ca 3 minuter. Ta ut plåten och strö över paprikapulver, pumpafrö och pressad vitlök. Rör runt och rosta i ugnen ytterligare ca 3 minuter.
  6. Mixa soppan i en matberedare eller med en mixerstav. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera soppan med krutongerna.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen och kontrollera innehållet i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde. 
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Byt gärna ut 1 dl vatten mot vitt matlagningsvin (för 4 port).

Snabbare? Koka skockorna med skalet och passera soppan istället.

Ingredienser

Portioner: 4
Soppa
  • 2 förp stora vita bönor (à 380 g)
  • 600 g jordärtskockor
  • 1 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 l vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 2 msk färsk rosmarin
  • salt
  • peppar
Krutonger
  • 1 surdegsbaguette
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 msk paprikapulver
  • 1/2 dl pumpafrön
  • 1 vitlöksklyfta
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2357 kJ / 563 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer