Potatis- och jordärtskocksoppa med isterband och hasselnötter
Isterband behöver inte bara stekas och ätas med dillstuvad potatis, den fungerar även utmärkt som topping till en soppa! Särskilt till denna smarriga potatis- och jordärtskockssoppa. Utöver isterband består toppingen även av rödlök, rostade hasselnötter och persilja. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2022
Ingredienser
4 portioner
Soppa
1 bakpotatis
300 g jordärtskockor
1 msk olivolja
8 dl kycklingbuljong (vatten och tärningar eller fond)
1 tsk torkad timjan
1 dl matlagningsgrädde
salt
peppar
Topping
240 g isterband
2 rödlökar
1/2 msk olja
1/2 dl rostade hasselnötter
1 förp färsk persilja (à 20 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1876 KJ / 449 kCal
Fett29 g
Salt3.1 g
Kolhydrater31 g
Protein13 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Vi har en nötallergiket i familjen. Måste detta verkligen strös på soppan? Ett alternativ borde ju vara att rosta solrosfrön el.pumpafrön och då kan många fler äta
Christina
2022-10-17Jag är inte kräsen, men här blev det lite för många säregna smaker i kombination. Skulle jag gjort denna igen hade jag bytt ut isterbanden med en mindre syrlig korv, t.ex. chorizo. Hasselnötterna passade inte så bra till, men kunde möjligtvis ha blivit bättre om de blev stekt i lite smör. Soppan i sig var god. Portionsberäkningen är lite snål.
Christina
2022-10-03Smarrigt, härliga höstsmaker!
Marie louise
2022-09-17