Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Hemgjorda äppelchips

Söta, syrliga och krispiga äppelchips som är goda att toppa soppan med eller att bara äta som de är. Äpplena bibehåller sin vackra färg i lagen. Mycket godare än den färdigköpta varianten.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 30-40 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vatten, citronjuice och strösocker i en kastrull. Sjud 1 minut och låt lagen kallna.
  2. Kärna ur äpplen. Skiva dem tunt, gärna på mandolin. Lägg skivorna i lagen och låt stå 30 minuter.
  3. Låt äppelskivorna rinna av i ett durkslag. Lägg skivorna på en bakpappersklädd plåt. Torka i mitten av ugnen på 100°C (låt ugnsluckan vara lite på glänt) ca 3 timmar eller tills chipsen är krispiga.
  4. Förvara äppelchipsen torrt i tätslutande burk.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per styck på 30 stycken.

Ingredienser

Portioner: 30-40 st
  • 1 dl vatten
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 1 dl strösocker
  • 2 röda äpplen
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 74 kJ / 18 kCal