Hemgjorda äppelchips

45
4
Hemgjorda äppelchips

Söta, syrliga och krispiga äppelchips som är goda att toppa soppan med eller att bara äta som de är. Äpplena bibehåller sin vackra färg i lagen. Mycket godare än den färdigköpta varianten.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2018

Hemgjorda äppelchips

Ingredienser

30-40 st
1 dl vatten
2 msk färskpressad citronjuice
1 dl strösocker
2 röda äpplen

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per styck på 30 stycken.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

45

Kommentarer

Elisabet

2021-09-13

Så goda men hur lossar man chipsen från pappret? De sitter fast. Stenhårt.

Redaktionen ICAse

2021-09-14

Hej Elisabet! Vad tråkigt att höra att chipsen fastnade i pappret. Använde du bakplåtspapper? De ska inte fastna om man använder bakplåtspapper. Men testa trycka på pappret på chipsens baksida och kanske det går att få loss dem på det sättet. Hälsningar Elina

Anne

2021-04-26

Hej Har både en diabetiker och små barn som jag vill bjuda på dessa goda chips. Kan man utesluta socker? - äpplen är ju söta i sig själv Anne

Redaktionen ICAse

2021-04-27

Hej Anne! Ja, du kan utesluta sockret men vi rekommenderar att ha citron i vattnet enligt receptet så att chipsen inte blir bruna. 😊 Hälsningar Elina

Anne-christine

2020-10-07

Kan man göra dom i varmluftsugn?

Redaktionen ICAse

2020-10-09

Hej Anne-Christine! Ja, det går bra att göra chipsen i varmluftsugn. Du kan dock behöva sänka värmen något (till ca 75°C) och håll lite koll på dom i ugnen mot slutet av tiden. Ett bra tips är också att lägga t ex ett rostfritt bestick på varje hörn av bakplåtspappret så att det inte fladdrar i ugnen och för att äppelchipsen inte ska flyga iväg med pappret. 😉 Hoppas att du gillar äppelchipsen! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 74 KJ / 18 kCal
Fett 0 g
Salt 0 g
Kolhydrater 4 g
Protein 0 g
Läs mer om näringsvärden