Hemgjorda äppelchips

14
2
Hemgjorda äppelchips

Söta, syrliga och krispiga äppelchips som är goda att toppa soppan med eller att bara äta som de är. Äpplena bibehåller sin vackra färg i lagen. Mycket godare än den färdigköpta varianten.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2018

Hemgjorda äppelchips

Ingredienser

30-40 st
1 dl
vatten
2 msk
färskpressad citronjuice
1 dl
strösocker
2
röda äpplen

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per styck på 30 stycken.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Anne-christine

10/7/2020

Kan man göra dom i varmluftsugn?

Redaktionen ICAse

10/9/2020

Hej Anne-Christine! Ja, det går bra att göra chipsen i varmluftsugn. Du kan dock behöva sänka värmen något (till ca 75°C) och håll lite koll på dom i ugnen mot slutet av tiden. Ett bra tips är också att lägga t ex ett rostfritt bestick på varje hörn av bakplåtspappret så att det inte fladdrar i ugnen och för att äppelchipsen inte ska flyga iväg med pappret. 😉 Hoppas att du gillar äppelchipsen! Hälsningar Elina

Anna

4/23/2018

Hur och var förvaras dessa? Hur länge kan man förvara?

Redaktionen ICAse

4/24/2018

Hej Anna! Chipsen förvaras bäst torrt och i tätslutande burk. Torkad frukt har generellt en hållbarhet på 6-12 månader pga dess låga vattenhalt. Om chipsen är helt torra så håller de alltså länge, men om det däremot är fukt kvar i dem så kan de bli dåliga efter någon vecka. Hälsningar Elin

Näringsvärde per portion

Energi 74 KJ / 18 kCal
Fett 0 g
Salt 0 g
Kolhydrater 4 g
Protein 0 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept