Hemgjorda äppelchips
Söta, syrliga och krispiga äppelchips som är goda att toppa soppan med eller att bara äta som de är. Äpplena bibehåller sin vackra färg i lagen. Mycket godare än den färdigköpta varianten.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2018
Ingredienser
30-40 st
1 dl vatten
2 msk färskpressad citronjuice
1 dl strösocker
2 röda äpplen
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi74 KJ / 18 kCal
Fett0 g
Salt0 g
Kolhydrater4 g
Protein0 g
Kommentarer
Blir ännu godare om man strör lite socker och kanel över äpplena innan man kör in de i ugnen. + att huset luktar gott
Lena
2024-08-13Hur länge kan man förvara dessa?
Hanna
2022-11-18Så goda men hur lossar man chipsen från pappret? De sitter fast. Stenhårt.
Elisabet
2021-09-13Hej Elisabet! Vad tråkigt att höra att chipsen fastnade i pappret. Använde du bakplåtspapper? De ska inte fastna om man använder bakplåtspapper. Men testa trycka på pappret på chipsens baksida och kanske det går att få loss dem på det sättet. Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-09-14