Jordärtskockssoppa med potatis och örtdressing

24
4
Jordärtskockssoppa med potatis och örtdressing

Finns det något godare än jordärtsskockssoppa? I vårt recept gör vi den krämiga soppan med jordärtskockor, schalottenlök, potatis, grädde och buljong, och toppar med örtdressing vid servering. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020

Jordärtskockssoppa med potatis och örtdressing

Ingredienser

4 portioner

Örtdressing

1/2
vitlöksklyfta
1/2
kruka bladpersilja
1/2
kruka dill
1/2 dl
rapsolja
2 krm
vinäger
1/2 krm
svartpeppar
1 krm
salt

Soppa

2
stora schalottenlökar
2
vitlöksklyftor
500 g
potatis
300 g
jordärtskockor
2 msk
olivolja
8 dl
vatten
1
grönsaksbuljongtärning
1 dl
vispgrädde
1 tsk
salt
2 krm
peppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Vad tyckte du om receptet?

24

Kommentarer

Sandra

2021-05-19

Godaste soppan jag ätit! Har dock inte ätit jättemånga (vegetarian) men detta är hela familjens favorit, även den kräsne 5-åringen... Obs! Skippa inte dressingen och smaka upp med lite fonder så som grönsaksfond och schalottenlök-fond.

Annika

2021-02-21

Mycket gott! Tänkte strunta i örtdressingen men sån tur var gjorde jag den! Goda smaker, kommer att göra den igen. Följde receptet exakt.

Sofia

2021-01-21

God! Örtdressingen tillför något lite extra men är samtidigt inte för smakstark så den tar över smaken av soppan. Den mår också bra av att stå ett tag (märkte jag när jag åt resterna dagen efter) så det är med fördel ett recept man kan göra söndag kväll och äta i veckan!

Testa liknande recept