Jordärtskockssoppa med potatis och örtdressing
Finns det något godare än jordärtsskockssoppa? I vårt recept gör vi den krämiga soppan med jordärtskockor, schalottenlök, potatis, grädde och buljong, och toppar med örtdressing vid servering. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020
Ingredienser
4 portioner
Örtdressing
1/2 vitlöksklyfta
1/2 kruka bladpersilja
1/2 kruka dill
1/2 dl rapsolja
2 krm vinäger
1/2 krm svartpeppar
1 krm salt
Soppa
2 stora schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
500 g potatis
300 g jordärtskockor
2 msk olivolja
8 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 dl vispgrädde
1 tsk salt
2 krm peppar
Gör så här
Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Godaste soppan jag ätit! Har dock inte ätit jättemånga (vegetarian) men detta är hela familjens favorit, även den kräsne 5-åringen... Obs! Skippa inte dressingen och smaka upp med lite fonder så som grönsaksfond och schalottenlök-fond.
Sandra
2021-05-19Mycket gott! Tänkte strunta i örtdressingen men sån tur var gjorde jag den! Goda smaker, kommer att göra den igen. Följde receptet exakt.
Annika
2021-02-21God! Örtdressingen tillför något lite extra men är samtidigt inte för smakstark så den tar över smaken av soppan. Den mår också bra av att stå ett tag (märkte jag när jag åt resterna dagen efter) så det är med fördel ett recept man kan göra söndag kväll och äta i veckan!
Sofia
2021-01-21