Finns det något godare än jordärtsskockssoppa? I vårt recept gör vi den krämiga soppan med jordärtskockor, schalottenlök, potatis, grädde och buljong, och toppar med örtdressing vid servering. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.
Ett recept från:
Buffé
nr 10,
2020
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Kommentarer
Annika
2021-02-21Mycket gott! Tänkte strunta i örtdressingen men sån tur var gjorde jag den! Goda smaker, kommer att göra den igen. Följde receptet exakt.
Sofia
2021-01-21God! Örtdressingen tillför något lite extra men är samtidigt inte för smakstark så den tar över smaken av soppan. Den mår också bra av att stå ett tag (märkte jag när jag åt resterna dagen efter) så det är med fördel ett recept man kan göra söndag kväll och äta i veckan!
Cecilia
2021-01-07Yummy! Ljuvlig värmande vintersoppa. Smakerna lyfts rejält i smakerna med örtdressingen.