Potatis- och jordärtskockssoppa med äppelkrisp

Jordärtskockorna tar lite tid att skala, men det är väl värt besväret. De ger mycket smak. Toppa potatis- och jordärtskockssoppan med sötsyrliga äppelchips för fint krisp. En värmande och mättande vintermiddag.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2018

Ingredienser
12 portioner
2 gula lökar
600 g jordärtskocka
2 kg mjölig potatis
2 msk olivolja
2 tsk torkad timjan
3 l vatten
4 grönsaksbuljongtärningar
2 dl havregrädde
3 - 4 msk vitvinsvinäger
salt
malen svartpeppar
äppelchips (se länk under steg 4)
ev färsk timjan
Gör så här
00:05:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1533 KJ / 365 kCal
Fett11 g
Salt1.3 g
Kolhydrater57 g
Protein4 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
6 stSkippade vitvinsvinäger helt. Ingen fond. Dock 2 1/2 grönsaksbuljongtärningar plus lite soja.
Caroline
Tyvärr blev den väldigt smaklös, hade i extra buljongtärning samt fond, har gjort enligt ICAs andra recept för jordärtskockssoppa och de smakar otroligt mycket mer. Här blev det mest en svag potatissmak och ingen smak av jordärtskocka.
Caroline
Hur gör man en veckoplanering?
Hans
Hade sparat receptet vet inte varför , för nu när jag gjorde soppan enligt recept blev den väldigt sur av 3 msk vitvinsvinäger… inte jättenöjd.
Noomi
Var är länken till äppelchipsen?? Har sett det här problemet i ers recept tidigare .
Marie-louise
Hej Marie-Louise! Tyvärr fungerar i dagsläget inte länkar i appen. Vi jobbar på en teknisk lösning. Om du går in i receptet från ica.se så kan du klicka på länkar. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Älskar den! Väldigt god och rund smak från jordärtskockorna. Något att tänka på är att om man inte vill ha för mycket syra så kan man börja med lite vinäger först och smaka av. Själv tyckte jag om syrligheten.
Pernilla