Jordärtskockssoppa med toast
En underbart god och värmande jordärtkockssoppa som får sin krämighet från grädden och de härliga smakerna från rosmarin, vitlök och vitt vin. Serveras med ugnsgratinerad toast toppad med tomat och ost.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2018
Ingredienser
4 portioner
Soppa
600 g jordärtskockor
600 g potatis
1 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
1 1/2 dl vitt matlagningsvin
5 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 dl matlagningsgrädde
2 msk färsk rosmarin
salt
svartpeppar
Toast
4 tomater
8 skivor surdegsbröd
150 g pizzaost
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3088 KJ / 739 kCal
Fett30 g
Salt4 g
Kolhydrater82 g
Protein27 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Supergott! Aldrig ätit så god jordärtskockssoppa!
Viktoria
2017-12-27