Pollognese med zucchini och rucola

7
1 Klimatsmart
Pollognese med zucchini och rucola

En gammal favorit som kommer i flera olika varianter. Just i denna har vi använt kycklingfärs istället för nötkött och med riven zucchini får detta kokas ihop till en ljuvlig pollognese!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2021

Pollognese med zucchini och rucola

Ingredienser

4 portioner
1
gul lök
1
vitlöksklyfta
1
zucchini (à ca 300 g)
1/2
kruka oregano
ca 500 g
kycklingfärs
2 msk
olivolja
2 msk
tomatpuré
500 g
krossade tomater
1 dl
svarta oliver (urkärnade)
2 1/2 dl
kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
-
salt
-
peppar
4
port spaghetti
65 g
rucola

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Sten

2020-06-16

Litet tam smak, Hade nog varit bättre med en köttbuljongtärning. Kompletterade med några droppar balsamicovinänger för att få upp syran. Trevlig rätt att laga också.

Näringsvärde per portion

Energi 2241 KJ / 534 kCal
Fett 13 g
Salt 2.34 g
Kolhydrater 61 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept