Pollognese med zucchini och rucola
En gammal favorit som kommer i flera olika varianter. Just i denna har vi använt kycklingfärs istället för nötkött och med riven zucchini får detta kokas ihop till en ljuvlig pollognese!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2021
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 zucchini (à ca 300 g)
1/2 kruka oregano
ca 500 g kycklingfärs
2 msk olivolja
2 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
1 dl svarta oliver (urkärnade)
2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
salt
peppar
4 port spaghetti
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2241 KJ / 534 kCal
Fett13 g
Salt2.34 g
Kolhydrater61 g
Protein40 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Litet tam smak, Hade nog varit bättre med en köttbuljongtärning. Kompletterade med några droppar balsamicovinänger för att få upp syran. Trevlig rätt att laga också.
Sten
2020-06-16