Citron- och kycklingfärssås med spaghetti

76
4 Klimatsmart
Citron- och kycklingfärssås med spaghetti

Här är en smakfull köttfärssås gjord på kycklingfärs. Krämig och god blir den av grädde och tillsammans med lök och basilika blir den oemotståndligt god. En skvätt citron lyfter smaken innan du serverar med spaghetti och en delikat sallad på sockerärter rödlök och pimiento.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2016

Citron- och kycklingfärssås med spaghetti

Ingredienser

4 portioner
4
spaghetti

Sås

ca 500 g
kycklingfärs
1 msk
olja
-
salt och peppar
2
vitlöksklyftor
1 1/2 dl
vispgrädde
1 1/2 dl
mjölk
1 msk
majsstärkelse
1
citron
1
kruka basilika

Sallad

150 g
sockerärtor
1/2
rödlök
1 dl
oliver med pimiento

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

76

Kommentarer

Jessica

8/1/2016

Tyvärr alldeles för lite smak på den. Hade behövt en till smaksättare.

Åsa

6/17/2016

Gott, passar perfekt till en fredagsmiddag.

Camilla

6/1/2016

Den var god men behövde något mer i sig.. Vi hade på lite grillkrydda och det blev toppen!

Näringsvärde per portion

Energi 2517 KJ / 602 kCal
Fett 22.8 g
Salt 3.06 g
Kolhydrater 55.9 g
Protein 40.1 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept