Citron- och kycklingfärssås med spaghetti
Här är en smakfull köttfärssås gjord på kycklingfärs. Krämig och god blir den av grädde och tillsammans med lök och basilika blir den oemotståndligt god. En skvätt citron lyfter smaken innan du serverar med spaghetti och en delikat sallad på sockerärter rödlök och pimiento.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2016
Ingredienser
4 portioner
4 spaghetti
Sås
ca 500 g kycklingfärs
1 msk olja
salt
peppar
2 vitlöksklyftor
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl mjölk
1 msk majsstärkelse
1 citron
1 kruka basilika
Sallad
150 g sockerärtor
1/2 rödlök
1 dl oliver med pimiento
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2517 KJ / 602 kCal
Fett22.8 g
Salt3.06 g
Kolhydrater55.9 g
Protein40.1 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tyvärr alldeles för lite smak på den. Hade behövt en till smaksättare.
Jessica
2016-08-01Gott, passar perfekt till en fredagsmiddag.
Åsa
2016-06-17Den var god men behövde något mer i sig.. Vi hade på lite grillkrydda och det blev toppen!
Camilla
2016-06-01