Pasta med färs, majs och tomat

22
2 Klimatsmart
Pasta med färs, majs och tomat

Kvällens middag är en lättlagad och smarrig pastarätt med kycklingfärs, röda körsbärstomater och gyllene små majskorn. Såsen piffas till med örtig timjan och vitlök och doftar minst sagt ljuvligt. Servera pastan i djupa skålar, garnera med krispig sallad och njut tills ni är mätta.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2016

Pasta med färs, majs och tomat

Ingredienser

4 portioner
1
gul lök
1
vitlöksklyfta
ca 500 g
kycklingfärs
1 msk
olivolja
2 msk
tomatpuré
1/2 tsk
salt
1 krm
peppar
1 tsk
timjan
1
burk majskorn (à 150 g)
1
burk körsbärstomater (à 400 g)
2 1/2 dl
kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
4
port pasta (gärna lumaconi)
1
krispsallad

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Tips

Servera gärna salladen med en vinägrett på olja och vinäger.

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentarer

Redaktionen

2016-12-19

Hej Hanna! I punkt 3 har vi föreslagit att färsen ska i. Hoppas det går bra! Hälsningar Michelle

Hanna

2016-12-12

Jag kan ju lista ut det själv men receptet förtäljer inte när/hur kycklingfärsen ska tillagas.

Näringsvärde per portion

Energi 2024 KJ / 484 kCal
Fett 6.6 g
Salt 2.13 g
Kolhydrater 60.7 g
Protein 40.8 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept