Pasta med färs, majs och tomat
Kvällens middag är en lättlagad och smarrig pastarätt med kycklingfärs, röda körsbärstomater och gyllene små majskorn. Såsen piffas till med örtig timjan och vitlök och doftar minst sagt ljuvligt. Servera pastan i djupa skålar, garnera med krispig sallad och njut tills ni är mätta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2016
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
ca 500 g kycklingfärs
1 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 tsk timjan
1 burk majskorn (à 150 g)
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
4 port pasta (gärna lumaconi)
1 krispsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2024 KJ / 484 kCal
Fett6.6 g
Salt2.13 g
Kolhydrater60.7 g
Protein40.8 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hej Hanna! I punkt 3 har vi föreslagit att färsen ska i. Hoppas det går bra! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2016-12-19Jag kan ju lista ut det själv men receptet förtäljer inte när/hur kycklingfärsen ska tillagas.
Hanna
2016-12-12