Julkola med hasselnötter

Seg, söt, gräddig och alldeles underbar – att koka kola på julen är ett måste! Denna julkola är klassisk i sin smaksättning där vi tillsatt rostade hasselnötter för extra finess och crunch.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2021

Ingredienser
ca 40 bitar
150 g smör
2 dl vispgrädde
3 dl rör- eller strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl ljus sirap
1 tsk flingsalt
1 dl rostade skalade hasselnötter
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Fantastisk god kola, lätt att göra. Nästa gång får den gå några grader över 125° typ 128°, tyckte den flöt ihop något efter jag skärt upp den.
Marita
2024-12-15Det blev lätt och gott att göra en dubbel sats i den stora Le Creusetgrytan! En påse ekologiska hasselnötter blev lagom att ha till! Jag kokade smeten till 125 grader.
Charlotta
2023-12-08Jättegott och rolig att baka 😉
Johanna
2022-12-05