Julkola med hasselnötter
Seg, söt, gräddig och alldeles underbar – att koka kola på julen är ett måste! Denna julkola är klassisk i sin smaksättning där vi tillsatt rostade hasselnötter för extra finess och crunch.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2021
Ingredienser
ca 40 bitar
150 g smör
2 dl vispgrädde
3 dl rör- eller strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl ljus sirap
1 tsk flingsalt
1 dl rostade skalade hasselnötter
För alla
Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det blev lätt och gott att göra en dubbel sats i den stora Le Creusetgrytan! En påse ekologiska hasselnötter blev lagom att ha till! Jag kokade smeten till 125 grader.
Charlotta
2023-12-08Jättegott och rolig att baka 😉
Johanna
2022-12-05Grymt god 👍👍👍.
Anette
2021-12-12