Pocherad torskrygg med rostad jordärtskocka, parmesancrème, äpple och forellrom

15
0
Pocherad torskrygg med rostad jordärtskocka, parmesancrème, äpple och forellrom

En meny som heter duga. Jordärtskockan steks i smör med färsk timjan, så att smakerna kommer fram extra bra. Ett tips för att lyckas är att du lagar rätten steg för steg och läser igenom hela receptet innan du börjar. Det är inte svårt, men starta i god tid!

Pocherad torskrygg med rostad jordärtskocka, parmesancrème, äpple och forellrom

Ingredienser

4 portioner

Pocherad torskrygg

15 g salt
3 dl vatten
600 g torskrygg

Rostad jordärtskocka

300 g jordärtskockor
rapsolja
salt
50 g smör
5 kvistar timjan

Hyvlad jordärtskocka

1/2 dl ättika (12%)
1 dl socker
1 1/2 dl vatten
100 g jordärtskockor

Parmesancrème

1 dl vispgrädde
100 g parmesan
1 ägg
2 dl rapsolja
salt
citron

Tillbehör

1 grönt äpple
150 g smör
2 dl rapsolja
1 pepparrot (à ca 200 g)
40 g forellrom
1 kvist timjan

För alla

Fri från gluten.
Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri grädde.

Gör så här

Detta är ett recept från Månadens skörd oktober 2015. Exklusivt från Grythyttans kockstudenter.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 4109 KJ / 982 kCal
Fett 66 g
Salt 528 g
Kolhydrater 46 g
Protein 47 g
Läs mer om näringsvärden