Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Jordärtskockscheesecake med löjrom

Varför inte bjuda på cheesecake redan till förrätt? I detta spännande nyårsrecept får den aromatiska jordärtskockan ta plats i menyn. Krämig färskost blandad med gräslök och crème fraiche. Servera i glas och garnera med knaperstekta smulor av pumpernickel, löjrom och rödlök.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Jordärtskockor: Pressa citronen i en kastrull med lite vatten.
  2. Skala och skär jordärtskockorna i små tärningar. Lägg skockorna i citronvattnet så att de inte mörknar och fyll på vatten så att det precis täcker. Salta. Koka dem mjuka. Låt skockorna rinna av och kallna.
  3. Fyllning: Lägg gelatinbladet i kallt vatten enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Hacka gräslöken. Rör ihop crème fraiche och färskost. Blanda skockor och hälften av gräslöken med ostblandningen. Smaka av med salt och peppar. 
  5. Ta upp gelatinbladet ur vattnet och smält på svag värme i en kastrull. Blanda ner lite av ostblandningen i gelatinet och se till så att det blandas. Tillsätt resten av ostblandningen och blanda ordentligt.
  6. Häll fyllningen i portionsglas eller i en form, jämna till ytan och ställ i kylen minst 6 timmar. 
  7. Garnering: Tina löjromen.
  8. Smula brödet och stek det knaprigt i smöret, krydda med salt
  9. Skala och hacka löken fint.
  10. Lägg löjrom och röd- och gräslök på cheesecaken och strö över brödsmulet och servera.

För alla

Fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av crème fraiche, färskost och smör.

Ingredienser

Portioner: 8
Jordärtskockor
  • 1/2 citron
  • 300 g jordärtskockor
  • 1/2 tsk salt
Fyllning
  • 1 gelatinblad
  • 1 ask, färsk gräslök (à 20 g)
  • 2 dl crème fraiche
  • 200 g färskost
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
Garnering
  • 100 g pumpernickel
  • 2 msk smör
  • 1 rödlök
  • 75 g löjrom eller tångkaviar
  • gräslök
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 869 kJ / 208 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer