Jordärtskockscheesecake med löjrom
Varför inte bjuda på cheesecake redan till förrätt? I detta spännande nyårsrecept får den aromatiska jordärtskockan ta plats i menyn. Krämig färskost blandad med gräslök och crème fraiche. Servera i glas och garnera med knaperstekta smulor av pumpernickel, löjrom och rödlök.
Ingredienser
8 portioner
Jordärtskockor
1/2 citron
300 g jordärtskockor
1/2 tsk salt
Fyllning
1 gelatinblad
1 ask, färsk gräslök (à 20 g)
2 dl crème fraiche
200 g färskost
1/2 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
Garnering
100 g pumpernickel
2 msk smör
1 rödlök
75 g löjrom eller tångkaviar
gräslök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi869 KJ / 208 kCal
Fett14 g
Salt1.22 g
Kolhydrater13 g
Protein6 g
Kommentarer
Mycket gott och enkelt att förbereda
Jonas
2024-01-13Hur gör man om man vill ersätta gelatinet till något vegetariskt, tex agar agar.
Sabina
2023-09-13Hej Sabina! Läs gärna på förpackningen, där brukar det stå hur det funkar. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-09-298 pers räckte bra till 6 portioner.
Ebba
2021-04-03