Jordärtskockscheesecake med löjrom

Betyg 4.9 av 5.
20 personer har röstat
6
Jordärtskockscheesecake med löjrom

Varför inte bjuda på cheesecake redan till förrätt? I detta spännande nyårsrecept får den aromatiska jordärtskockan ta plats i menyn. Krämig färskost blandad med gräslök och crème fraiche. Servera i glas och garnera med knaperstekta smulor av pumpernickel, löjrom och rödlök.

Jordärtskockscheesecake med löjrom

Ingredienser

8 portioner

Jordärtskockor

1/2 citron
300 g jordärtskockor
1/2 tsk salt

Fyllning

1 gelatinblad
1 ask, färsk gräslök (à 20 g)
2 dl crème fraiche
200 g färskost
1/2 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar

Garnering

100 g pumpernickel
2 msk smör
1 rödlök
75 g löjrom eller tångkaviar
gräslök

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.9 av 5.
20 personer har röstat

Kommentarer

Mycket gott och enkelt att förbereda

Jonas

2024-01-13

Hur gör man om man vill ersätta gelatinet till något vegetariskt, tex agar agar.

Sabina

2023-09-13

Hej Sabina! Läs gärna på förpackningen, där brukar det stå hur det funkar. 😊 Hälsningar Elina

Redaktionen

2023-09-29

8 pers räckte bra till 6 portioner.

Ebba

2021-04-03

Näringsvärde per portion

Energi869 KJ / 208 kCal
Fett14 g
Salt1.22 g
Kolhydrater13 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Jordärtskockschips med citronsalt, smetana och löjrom
Betyg 4.5 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Västerbottensostpaj med spenat och jordärtskocka
Betyg 4.5 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rostade jordärtskockor
Betyg 3.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Jordgubbscheesecake med rabarber
Betyg 4.3 av 5.
31 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Jordärtskocka i ugn med vitlök och timjan
Betyg 4 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vinägerrostade jordärtskockor med hasselnötter
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga