Jordärtskockscheesecake med löjrom

17
3
Jordärtskockscheesecake med löjrom

Varför inte bjuda på cheesecake redan till förrätt? I detta spännande nyårsrecept får den aromatiska jordärtskockan ta plats i menyn. Krämig färskost blandad med gräslök och crème fraiche. Servera i glas och garnera med knaperstekta smulor av pumpernickel, löjrom och rödlök.

Skriv ut
Jordärtskockscheesecake med löjrom

Ingredienser

8 portioner

Jordärtskockor

1/2
citron
300 g
jordärtskockor
1/2 tsk
salt

Fyllning

1
gelatinblad
1
ask, färsk gräslök (à 20 g)
2 dl
crème fraiche
200 g
färskost
1/2 tsk
salt
2 krm
nymalen svartpeppar

Garnering

100 g
pumpernickel
2 msk
smör
1
rödlök
75 g
löjrom eller tångkaviar
-
gräslök

För alla

Fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av crème fraiche, färskost och smör.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Johanna

12/31/2018

Gjorde även som tidigare beskrivits och mixade jordärtskockorna. Receptet är lite snålt, jag gjorde för 12p och det räckte precis till 8 portionsformar för mig.

Anneli

12/30/2018

Gjorde som Christina mixade jordärtskockorna, hade dock velat ha lite mer smak av dem 100 g till av dem hade nog varit bra. Som sagt receptet var nog mer för 4 personer än 6 personer!

Christina

1/2/2018

Jättegod förrätt, dock var jordärtskockorna svåra att få mjuka så jag löste det genom att mixa dom istället. Receptet räckte knappt till 6 personer.

Näringsvärde per portion

Energi 869 KJ / 208 kCal
Fett 14 g
Salt 1.22 g
Kolhydrater 13 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept