Timbal passar bra för dig som av olika anledningar har lite svårare att tugga maten. Den här rätten av laxinlindad torskrygg med grönkålstimbal är riktigt god och dessutom väldigt lättuggad. Smaskens!
Ingredienser
4 portioner
600
g
torskrygg (Krav- eller MSC-märkt)
4
skivor kallrökt lax (à ca 25 g)
4
msk
riven pepparrot
smör
olivolja
salt och peppar
Timbal
500
g
fryst, tinad, hackad grönkål
3
ägg
2
msk
vispgrädde
1
krm
kajennpeppar
2
krm
salt
1
krm
peppar
100
g
lax- eller forellrom
Flädersås
1
schalottenlök
100
g
rotselleri
1
msk
smör
2
dl
vitt vin
1
msk
vit balsamvinäger
1/2
tsk
salt
1
krm
peppar
3
dl
vispgrädde
3
msk
konc fläderblomssaft
Gör så här
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
5
2 st
Kommentarer
Redaktionen
2014-04-01
Hej Grazyna! Trist att du ej gillar fläderblomssaft som var tanken i detta recept. Självklart kan du byta ut det mot t ex citron.
Grazyna
2014-03-23
Låter gott, men flägerblomsaft med socker i?. nää, men vad kan man ta istället?
Kommentarer
Redaktionen
2014-04-01Hej Grazyna! Trist att du ej gillar fläderblomssaft som var tanken i detta recept. Självklart kan du byta ut det mot t ex citron.
Grazyna
2014-03-23Låter gott, men flägerblomsaft med socker i?. nää, men vad kan man ta istället?