Laxinlindad torskrygg med grönkålstimbal

Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
2
Laxinlindad torskrygg med grönkålstimbal

Timbal passar bra för dig som av olika anledningar har lite svårare att tugga maten. Den här rätten av laxinlindad torskrygg med grönkålstimbal är riktigt god och dessutom väldigt lättuggad. Smaskens!

Laxinlindad torskrygg med grönkålstimbal

Ingredienser

4 portioner
600 g  torskrygg (Krav- eller MSC-märkt)
4   skivor kallrökt lax (à ca 25 g)
4 msk  riven pepparrot
smör
olivolja
salt och peppar

Timbal

500 g  fryst, tinad, hackad grönkål
3   ägg
2 msk  vispgrädde
1 krm  kajennpeppar
2 krm  salt
1 krm  peppar
100 g  lax- eller forellrom

Flädersås

1   schalottenlök
100 g  rotselleri
1 msk  smör
2 dl  vitt vin
1 msk  vit balsamvinäger
1/2 tsk  salt
1 krm  peppar
3 dl  vispgrädde
3 msk  konc fläderblomssaft

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Hej Grazyna! Trist att du ej gillar fläderblomssaft som var tanken i detta recept. Självklart kan du byta ut det mot t ex citron.

Redaktionen

2014-04-01

Låter gott, men flägerblomsaft med socker i?. nää, men vad kan man ta istället?

Grazyna

2014-03-23

Testa liknande recept

Pepparrot- och forellromspotatis
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Äggstanning med forellrom och pepparrot
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nudlar med rökt lax och pepparrotskimchi
Betyg 3.4 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Crema di Mascarpone “Soyer au Champagne”
Betyg 3.6 av 5.
50 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Grönkålscrème
Betyg 2.5 av 5.
96 personer har röstat
Under 30 min att tillaga