Laxinlindad torskrygg med grönkålstimbal
Timbal passar bra för dig som av olika anledningar har lite svårare att tugga maten. Den här rätten av laxinlindad torskrygg med grönkålstimbal är riktigt god och dessutom väldigt lättuggad. Smaskens!
Ingredienser
4 portioner
600 g torskrygg (Krav- eller MSC-märkt)
4 skivor kallrökt lax (à ca 25 g)
4 msk riven pepparrot
smör
olivolja
salt
peppar
Timbal
500 g fryst, tinad, hackad grönkål
3 ägg
2 msk vispgrädde
1 krm kajennpeppar
2 krm salt
1 krm peppar
100 g lax- eller forellrom
Flädersås
1 schalottenlök
100 g rotselleri
1 msk smör
2 dl vitt vin
1 msk vit balsamvinäger
1/2 tsk salt
1 krm peppar
3 dl vispgrädde
3 msk konc fläderblomssaft
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hej Grazyna! Trist att du ej gillar fläderblomssaft som var tanken i detta recept. Självklart kan du byta ut det mot t ex citron.
Redaktionen
2014-04-01Låter gott, men flägerblomsaft med socker i?. nää, men vad kan man ta istället?
Grazyna
2014-03-23