Laxinlindad torskrygg med grönkålstimbal

5
2
Laxinlindad torskrygg med grönkålstimbal

Timbal passar bra för dig som av olika anledningar har lite svårare att tugga maten. Den här rätten av laxinlindad torskrygg med grönkålstimbal är riktigt god och dessutom väldigt lättuggad. Smaskens!

Laxinlindad torskrygg med grönkålstimbal

Ingredienser

4 portioner
600 g torskrygg (Krav- eller MSC-märkt)
4 skivor kallrökt lax (à ca 25 g)
4 msk riven pepparrot
smör
olivolja
salt och peppar

Timbal

500 g fryst, tinad, hackad grönkål
3 ägg
2 msk vispgrädde
1 krm kajennpeppar
2 krm salt
1 krm peppar
100 g lax- eller forellrom

Flädersås

1 schalottenlök
100 g rotselleri
1 msk smör
2 dl vitt vin
1 msk vit balsamvinäger
1/2 tsk salt
1 krm peppar
3 dl vispgrädde
3 msk konc fläderblomssaft

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Redaktionen

2014-04-01

Hej Grazyna! Trist att du ej gillar fläderblomssaft som var tanken i detta recept. Självklart kan du byta ut det mot t ex citron.

Grazyna

2014-03-23

Låter gott, men flägerblomsaft med socker i?. nää, men vad kan man ta istället?