Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Laxinlindad torskrygg med grönkålstimbal

Timbal passar bra för dig som av olika anledningar har lite svårare att tugga maten. Den här rätten av laxinlindad torskrygg med grönkålstimbal är riktigt god och dessutom väldigt lättuggad. Smaskens!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Timbal: Sätt ugnen på 150°C.
  2. Häll av vätskan från grönkålen och krama ur den. Mixa den fint med stavmixer eller i matberedare.
  3. Vispa ihop ägg och grädde, blanda i grönkålen. Tillsätt kajennpeppar, salt och peppar och fördela smeten i 4 smorda ugnssäkra formar (à ca 1 1/2 dl för 4 port). Grädda i vattenbad ca 40 minuter, tills de har stannat.
  4. Sås: Skala och hacka löken. Skala och skär rotsellerin i cm ­stora bitar. Fräs någon minut i  smör i en kastrull. Tillsätt vin, vinäger, salt och peppar. Låt sjuda ca 20 minuter.
  5. Mixa med stavmixer eller i matberedare. Tillsätt grädde och flädersaft. Låt sjuda några minuter.
  6. Skär torsken i 4 bitar (för 4 port). Lägg dem i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar.
  7. Lägg 1 skiva lax på varje torskbit. Ställ in i ugnen (150°C) tills fisken är färdig, ca 15 minuter.
  8. Stjälp upp timbalerna på tallrikar och toppa med lax­ eller forellrom. Lägg upp fisken bredvid och toppa den med nyriven pepparrot. Servera med flädersåsen och gärna kokt potatis.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g torskrygg (Krav- eller MSC-märkt)
  • 4 skivor kallrökt lax (à ca 25 g)
  • 4 msk riven pepparrot
  • smör
  • olivolja
  • salt och peppar
Timbal
  • 500 g fryst, tinad, hackad grönkål
  • 3 ägg
  • 2 msk vispgrädde
  • 1 krm kajennpeppar
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 100 g lax- eller forellrom
Flädersås
  • 1 schalottenlök
  • 100 g rotselleri
  • 1 msk smör
  • 2 dl vitt vin
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 msk konc fläderblomssaft
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer