Pocherad torsk med primörer och kapris

Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
2
Pocherad torsk med primörer och kapris

Här får pocherad torsk sällskap av en krispig primörsallad med rödbetor, morötter och färskpotatis. Serverad med ett brynt smör med persilja och kapris blir det en somrig smaksensation! Tänk på att koktiden på grönsakerna varierar beroende på storlek och säsong.

Pocherad torsk med primörer och kapris

Ingredienser

4 portioner

Primörsallad

500 g  späda rödbetor
500 g  späda morötter
500 g  färskpotatis
100 g  smör
1 dl  finhackad persilja
4 msk  kapris

Torsk

600 g  torskrygg i bit
5 dl  fiskbuljong (vatten och tärning eller fond)

För alla

Läs noga innehållet på buljongen.
Innehåller mjölkprotein. Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Sååå himla gott 😋

Eva

2021-05-08

Gott :)

Caroline

2021-03-15

Näringsvärde per portion

Energi2152 KJ / 514 kCal
Fett22 g
Salt2.36 g
Kolhydrater42 g
Protein33 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Pocherad torsk (grundrecept)
Betyg 3.6 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kronärtsskocksbakad torskrygg med tomat och basilikabuljong
Betyg 4.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Torskrygg med rödbetor, brynt smör och dill
Betyg 4.5 av 5.
21 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Torsk i folie med tomat, pesto och purjolök
Betyg 3.6 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga