Pocherad torsk med primörer och kapris
Här får pocherad torsk sällskap av en krispig primörsallad med rödbetor, morötter och färskpotatis. Serverad med ett brynt smör med persilja och kapris blir det en somrig smaksensation! Tänk på att koktiden på grönsakerna varierar beroende på storlek och säsong.
Ingredienser
4 portioner
Primörsallad
500 g späda rödbetor
500 g späda morötter
500 g färskpotatis
100 g smör
1 dl finhackad persilja
4 msk kapris
Torsk
600 g torskrygg i bit
5 dl fiskbuljong (vatten och tärning eller fond)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2152 KJ / 514 kCal
Fett22 g
Salt2.36 g
Kolhydrater42 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Min man är förtjust i sås, så jag var lite tveksam inför detta recept. Men det blev succé. Dessutom lättlagat.
Ulla-märta
2024-06-30Sååå himla gott 😋
Eva
2021-05-08Gott :)
Caroline
2021-03-15