Pocherad torsk med primörer och kapris

6
2
Pocherad torsk med primörer och kapris

Här får pocherad torsk sällskap av en krispig primörsallad med rödbetor, morötter och färskpotatis. Serverad med ett brynt smör med persilja och kapris blir det en somrig smaksensation! Tänk på att koktiden på grönsakerna varierar beroende på storlek och säsong.

Skriv ut
Pocherad torsk med primörer och kapris

Ingredienser

4 portioner

Primörsallad

500 g
späda rödbetor
500 g
späda morötter
500 g
färskpotatis
100 g
smör
1 dl
finhackad persilja
4 msk
kapris

Torsk

600 g
torskrygg i bit
5 dl
fiskbuljong (vatten och tärning eller fond)

För alla

Läs noga innehållet på buljongen.
Innehåller mjölkprotein. Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Eva

2021-05-08

Sååå himla gott 😋

Caroline

2021-03-15

Gott :)

Näringsvärde per portion

Energi 2152 KJ / 514 kCal
Fett 22 g
Salt 2.36 g
Kolhydrater 42 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept