Kronärtsskocksbakad torskrygg med tomat och basilikabuljong
Med några få ingredienser kan man enkelt trolla fram en smakrik fiskrätt. Allt torskryggen behöver som sällskap är en bra fiskfond som får koka upp med lite tomatpesto. Servera fisken i buljongen tillsammans med potatis, gröna ärter och tomater.
Ingredienser
4 portioner
4 portionsbitar torskrygg (à 150 g)
salt
peppar
4 msk kronärtskockscrème
250 g körsbärstomater
1 kruka basilika
8 dl fiskbuljong (fond och vatten)
4 msk tomatpesto
2 dl gröna ärtor
Till servering
kokt potatis
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är inkl. kokt potatis.
Energi1735 KJ / 414 kCal
Fett11 g
Salt3.4 g
Kolhydrater38 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket gott och värmande. Vi la på lite salladslök ovanpå kronärtsskockspastan.
Lennart
2022-01-13Det här var jättegott. Kommer att göra den flera gånger och även bjuda gäster på.
Lena
2019-11-18Kpmmer absolut göra fler gånger, detta var jättegott!
Cecilia
2018-11-30