Kronärtsskocksbakad torskrygg med tomat och basilikabuljong

6
2
Kronärtsskocksbakad torskrygg med tomat och basilikabuljong

Med några få ingredienser kan man enkelt trolla fram en smakrik fiskrätt. Allt torskryggen behöver som sällskap är en bra fiskfond som får koka upp med lite tomatpesto. Servera fisken i buljongen tillsammans med potatis, gröna ärter och tomater.

Skriv ut
Kronärtsskocksbakad torskrygg med tomat och basilikabuljong

Ingredienser

4 portioner
4
portionsbitar torskrygg (à 150 g)
-
salt
-
peppar
4 msk
kronärtskockscrème
250 g
körsbärstomater
1
kruka basilika
8 dl
fiskbuljong (fond och vatten)
4 msk
tomatpesto
2 dl
gröna ärtor

Till servering

kokt potatis

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen, kronärtskockskrämen och peston.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är inkl. kokt potatis.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Lena

2019-11-18

Det här var jättegott. Kommer att göra den flera gånger och även bjuda gäster på.

Cecilia

2018-11-30

Kpmmer absolut göra fler gånger, detta var jättegott!

Näringsvärde per portion

Energi 1735 KJ / 414 kCal
Fett 11 g
Salt 3.4 g
Kolhydrater 38 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept