Pocherad torsk med råmarinerade grönsaker och chiliyoghurt

6
0
Pocherad torsk med råmarinerade grönsaker och chiliyoghurt

Att marinera råa grönsaker är ett enkelt sätt att tillsätta mer smak och samtidigt bevara alla vitaminer. Låt torsken sjuda i fiskbuljong med ingefära och servera tillsammans med chiliyoghurt och grönsakerna.

Skriv ut
Pocherad torsk med råmarinerade grönsaker och chiliyoghurt

Ingredienser

4 portioner

Grönsaker

1
blomkål
1
gul paprika
150 g
salladsärtor
250 g
frysta sojabönor
250 g
morotspasta
1/2 dl
japansk soja
1 msk
rapsolja
2 tsk
sesamolja
1 msk
vitvinsvinäger
1 msk
sesamfrö

Chiliyoghurt

1
röd chili
2 dl
turkisk yoghurt (10 %)
-
salt

Torsk

2 msk
riven färsk ingefära
1/2 l
fiskbuljong (vatten och tärning eller fond)
1/2 dl
japansk soja
600 g
torskfilé

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri turkisk yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut turkisk yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Strö gärna över grovhackad koriander.

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1654 KJ / 395 kCal
Fett 16 g
Salt 3 g
Kolhydrater 18 g
Protein 41 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept