Pocherad torsk med råmarinerade grönsaker och chiliyoghurt
Att marinera råa grönsaker är ett enkelt sätt att tillsätta mer smak och samtidigt bevara alla vitaminer. Låt torsken sjuda i fiskbuljong med ingefära och servera tillsammans med chiliyoghurt och grönsakerna.
Ingredienser
4 portioner
Grönsaker
1 blomkål
1 gul paprika
150 g salladsärtor
3 morötter
250 g frysta sojabönor
1/2 dl japansk soja
1 msk rapsolja
2 tsk sesamolja
1 msk vitvinsvinäger
1 msk sesamfrö
Chiliyoghurt
1 röd chili
2 dl turkisk yoghurt (10 %)
salt
Torsk
2 msk riven färsk ingefära
1/2 l fiskbuljong (vatten och tärning eller fond)
1/2 dl japansk soja
600 g torskfilé
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1654 KJ / 395 kCal
Fett16 g
Salt3 g
Kolhydrater18 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Grönsakerna godast!
Carina
2022-06-18Har inte lagat ännu. Undrar var morotspastan ska vara.
Kristina
2021-03-07Hej Kristina! Vi har nu uppdaterat receptet med morötter och hur man skalar dem i remsor istället för morotspasta. Hoppas du gillar receptet. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2021-03-15