Pocherad torsk med primörer och kapris

Betyg 4.4 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Pocherad torsk med primörer och kapris

Här får pocherad torsk sällskap av en krispig primörsallad med rödbetor, morötter och färskpotatis. Serverad med ett brynt smör med persilja och kapris blir det en somrig smaksensation! Tänk på att koktiden på grönsakerna varierar beroende på storlek och säsong.

Pocherad torsk med primörer och kapris

Ingredienser

4 portioner

Primörsallad

500 g späda rödbetor
500 g späda morötter
500 g färskpotatis
100 g smör
1 dl finhackad persilja
4 msk kapris

Torsk

600 g torskrygg i bit
5 dl fiskbuljong (vatten och tärning eller fond)

Gör så här

00:20:00
00:15:00
00:08:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Min man är förtjust i sås, så jag var lite tveksam inför detta recept. Men det blev succé. Dessutom lättlagat.

    Ulla-märta

  • Sååå himla gott 😋

    Eva

  • Gott :)

    Caroline

Näringsvärde per portion

Energi2152 KJ / 514 kCal
Fett22 g
Salt2.36 g
Kolhydrater42 g
Protein33 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Pocherad torsk (grundrecept)
    Betyg 3.6 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad