Romtopf – frukt och bär inlagda i rom
En tysk dessert där frukter och bär, vanligtvis plommon, körsbär och björnbär, fått marinera i rom och socker i ett keramikkrus eller en glasburk i ett antal veckor eller månader. Serveras helst tillsammans med vispad grädde eller glass.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2022
Ingredienser
8-10 portioner
300 g färska plommon
750 g frysta eller färska bär (t ex körsbär och björnbär)
2 kanelstänger
4 stjärnanis
3 cm skalad och skivad ingefära
7 dl mörk rom
6 1/2 dl strösocker
Serveringsförslag
lättvispad grädde eller vaniljglass
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per portion utan serveringsförslag på 8 port.
Energi2219 KJ / 530 kCal
Fett0.2 g
Salt0 g
Kolhydrater83 g
Protein1 g
Kommentarer