Romtopf – frukt och bär inlagda i rom

Betyg 5 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Romtopf – frukt och bär inlagda i rom

En tysk dessert där frukter och bär, vanligtvis plommon, körsbär och björnbär, fått marinera i rom och socker i ett keramikkrus eller en glasburk i ett antal veckor eller månader. Serveras helst tillsammans med vispad grädde eller glass.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2022

Romtopf – frukt och bär inlagda i rom

Ingredienser

8-10 portioner
300 g färska plommon
750 g frysta eller färska bär (t ex körsbär och björnbär)
2 kanelstänger
4 stjärnanis
3 cm skalad och skivad ingefära
7 dl mörk rom
6 1/2 dl strösocker

Serveringsförslag

lättvispad grädde eller vaniljglass

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat per portion utan serveringsförslag på 8 port.
Energi2219 KJ / 530 kCal
Fett0.2 g
Salt0 g
Kolhydrater83 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Grillade bär
Betyg 3.3 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Kryddiga revben med apelsin
Betyg 4.2 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Kaffedrink från Karibien
Betyg 3.5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Bärsallad med syrlig sås
Betyg 3.8 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Plommonsoppa med kardemummapannacotta
Betyg 3.5 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Veganska revbensspjäll av tofu
Betyg 3.3 av 5.25 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad