Plommon i portvin

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
1
Plommon i portvin

Plommon i portvin, en dessert som når höga höjder serverad med krämiga tillbehör som grädde, mascarpone eller vaniljglass. De söta och fruktiga plommonen drar åt sig smaker av vanilj och apelsin i portvinslagen och får en härlig mjukhet.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2010

Plommon i portvin

Ingredienser

6 portioner
1 kg  plommon

Lag

1   vaniljstång
3 dl  vatten
3 1/2 dl  socker
2 dl  portvin
finrivet skal av 1   apelsin

Till servering

lättvispad grädde
mascarpone
vaniljglass

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: uteslut mascarpone, välj laktosfri grädde eller glass.
Gör mjölkproteinfri: uteslut mascarpone, välj havre eller sojagrädde eller glass alternativ.
Gör äggfri: kontrollera innehållet på tillbehören noga.

Gör så här

Tips

Förbered den ett par dagar före så smakerna hinner sätta sig.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Mycket gott, lagom sött med många olika smaker att upptäcka. Går bra att ta med sig t ex till knyt.

Annika

2011-09-11

Testa liknande recept

Sockerstekta plommon med lakritsglass
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Plommonsaft
Betyg 4.2 av 5.
58 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inkokta plommon i kanel och apelsin
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Plommonsylt i ugn med kardemumma
Betyg 4.7 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Plommonmarmelad
Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Plommonsylt med kanel
Betyg 3.9 av 5.
93 personer har röstat
Under 45 min att tillaga