Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Plommon i portvin

Plommon i portvin, en dessert som når höga höjder serverad med krämiga tillbehör som grädde, mascarpone eller vaniljglass. De söta och fruktiga plommonen drar åt sig smaker av vanilj och apelsin i portvinslagen och får en härlig mjukhet.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela och kärna ur plommonen. Lägg dem i en bunke.
  2. Skär ett snitt i vaniljstången på längden. Skrapa ut fröna och lägg dem och stången i en kastrull tillsammans med vatten och socker. Koka upp och rör om tills sockret smält.
  3. Häll i portvinet och låt koka upp. Tillsätt apelsinskalet.
  4. Häll den heta lagen över plommonen. Låt stå övertäckta 1–2 dygn i kylskåpet.
  5. Servera gärna med Söta skorpor med nötter och koriander och lite lättvispad grädde, mascarpone eller en kula god vaniljglass.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: uteslut mascarpone, välj laktosfri grädde eller glass.
Gör mjölkproteinfri: uteslut mascarpone, välj havre eller sojagrädde eller glass alternativ.
Gör äggfri: kontrollera innehållet på tillbehören noga.

Tips

Förbered den ett par dagar före så smakerna hinner sätta sig.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 kg plommon
Lag
  • 1 vaniljstång
  • 3 dl vatten
  • 3 1/2 dl socker
  • 2 dl portvin
  • finrivet skal av 1 apelsin
Till servering
  • lättvispad grädde
  • mascarpone
  • vaniljglass
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer