Plommon i portvin
Plommon i portvin, en dessert som når höga höjder serverad med krämiga tillbehör som grädde, mascarpone eller vaniljglass. De söta och fruktiga plommonen drar åt sig smaker av vanilj och apelsin i portvinslagen och får en härlig mjukhet.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2010
Ingredienser
6 portioner
1 kg plommon
Lag
1 vaniljstång
3 dl vatten
3 1/2 dl socker
2 dl portvin
finrivet skal av 1 apelsin
Till servering
lättvispad grädde
mascarpone
vaniljglass
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: uteslut mascarpone, välj laktosfri grädde eller glass.
Gör mjölkproteinfri: uteslut mascarpone, välj havre eller sojagrädde eller glass alternativ.
Gör äggfri: kontrollera innehållet på tillbehören noga.
Gör så här
Tips
Förbered den ett par dagar före så smakerna hinner sätta sig.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Mycket gott, lagom sött med många olika smaker att upptäcka. Går bra att ta med sig t ex till knyt.
Annika
2011-09-11