Plommon i portvin

1
1
Plommon i portvin

Plommon i portvin, en dessert som når höga höjder serverad med krämiga tillbehör som grädde, mascarpone eller vaniljglass. De söta och fruktiga plommonen drar åt sig smaker av vanilj och apelsin i portvinslagen och får en härlig mjukhet.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2010

Plommon i portvin

Ingredienser

6 portioner
1 kg plommon

Lag

1 vaniljstång
3 dl vatten
3 1/2 dl socker
2 dl portvin
finrivet skal av 1 apelsin

Till servering

lättvispad grädde
mascarpone
vaniljglass

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: uteslut mascarpone, välj laktosfri grädde eller glass.
Gör mjölkproteinfri: uteslut mascarpone, välj havre eller sojagrädde eller glass alternativ.
Gör äggfri: kontrollera innehållet på tillbehören noga.

Gör så här

Tips

Förbered den ett par dagar före så smakerna hinner sätta sig.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentar

Annika

2011-09-11

Mycket gott, lagom sött med många olika smaker att upptäcka. Går bra att ta med sig t ex till knyt.