Plommon i portvin

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
1
Plommon i portvin

Plommon i portvin, en dessert som når höga höjder serverad med krämiga tillbehör som grädde, mascarpone eller vaniljglass. De söta och fruktiga plommonen drar åt sig smaker av vanilj och apelsin i portvinslagen och får en härlig mjukhet.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2010

Plommon i portvin

Ingredienser

6 portioner
1 kg plommon

Lag

1 vaniljstång
3 dl vatten
3 1/2 dl socker
2 dl portvin
finrivet skal av 1 apelsin

Till servering

lättvispad grädde
mascarpone
vaniljglass

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Mycket gott, lagom sött med många olika smaker att upptäcka. Går bra att ta med sig t ex till knyt.

Annika

2011-09-11

Testa liknande recept

Sockerstekta plommon med lakritsglass
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vaniljbakade plommon med mascarponekräm
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Plommonkaka
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Inkokta plommon i kanel och apelsin
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Plommonsylt med kanel
Betyg 4 av 5.
104 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bakade plommon med getostkräm och mynta
Betyg 4.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga