Plommonmarmelad
![Plommonmarmelad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_241466/cf_259/plommonmarmelad.jpg)
Plommon hör sensommaren till, förläng säsongen och smaken av sommar genom att koka en god plommonmarmelad. Himmelskt på rostad frukostmacka, scones och till ostbrickan.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2022
![Plommonmarmelad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_241466/cf_259/plommonmarmelad.jpg)
Ingredienser
ca 2 liter
1 1/2 kg plommon
1/2 dl vatten
1 kg strösocker
1/2 dl färskpressad citronjuice
3 1/2 tsk melatin (fruktpektinpulver)
1/2 dl strösocker
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Gör så här
Tips
Förvara oöppnade burkar mörkt och gärna svalt.
Titta, lukta och smaka: så länge kokningen och inläggningen har gjorts enligt beprövat recept och inget mögel bildats går produkterna bra att äta.
Marmelad som har kokats med mindre än 500 g socker per kilo bär eller frukt bör frysas in.
Titta, lukta och smaka: så länge kokningen och inläggningen har gjorts enligt beprövat recept och inget mögel bildats går produkterna bra att äta.
Marmelad som har kokats med mindre än 500 g socker per kilo bär eller frukt bör frysas in.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1457 KJ / 348 kCal
Fett0 g
Salt0 g
Kolhydrater85 g
Protein0.5 g
Kommentarer
Hur blir mängden om de är frysta? Ska man ha mer eller mindre plommon möjligtvis?
Jessica
2024-06-01Hej Jessica! Har de frysta också kärnor så är det samma mängd. Är de urkärnade så får du använda lite mindre mängd. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-06-03Sockermängden stämmer inte. Det skulle vara 1,5 kg men först 1 kg och sedan 1/2 dl. Vad är det rätta?
Annelie
2023-09-09Hej Annelie! Receptet har uppdaterats pga att vi råkat skriva 1,5 kg inte 1 kg och 1/2 dl. Det rätta är det som nu står i receptet. Lycka till och hoppas du gillar marmeladen. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-09-11Jättegod marmelad! Gör efter detta recept varje år, mums.
Tina
2023-09-03