Plommonmarmelad

Plommon hör sensommaren till, förläng säsongen och smaken av sommar genom att koka en god plommonmarmelad. Himmelskt på rostade frukostmackan, sconesen och till ostbrickan.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2022

Ingredienser
ca 2 liter
1 1/2 kg plommon
1/2 dl vatten
1 kg socker
1/2 dl färskpressad citronjuice
3 1/2 tsk melatin (fruktpektinpulver)
1/2 dl strösocker
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Gör så här
Tips
Viktigt att de burkar som används har ett tätslutande lock och är steriliserade Sterilisera väl rengjorda burkar i ugnen på 100 °C i 30 minuter, alternativt lägg dem i kokande vatten.
Förvara oöppnade burkar mörkt och gärna svalt.
Titta, lukta och smaka: så länge kokningen och inläggningen har gjorts enligt beprövat recept och inget mögel bildats går produkterna bra att äta.
Marmelad som har kokats med mindre än 500 g socker per kilo bär eller frukt bör frysas in.
Förvara oöppnade burkar mörkt och gärna svalt.
Titta, lukta och smaka: så länge kokningen och inläggningen har gjorts enligt beprövat recept och inget mögel bildats går produkterna bra att äta.
Marmelad som har kokats med mindre än 500 g socker per kilo bär eller frukt bör frysas in.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1457 KJ / 348 kCal
Fett0 g
Salt0 g
Kolhydrater85 g
Protein0.5 g
Kommentarer
Sockermängden stämmer inte. Det skulle vara 1,5 kg men först 1 kg och sedan 1/2 dl. Vad är det rätta?
Annelie
2023-09-09Hej Annelie! Receptet har uppdaterats pga att vi råkat skriva 1,5 kg inte 1 kg och 1/2 dl. Det rätta är det som nu står i receptet. Lycka till och hoppas du gillar marmeladen. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-09-11Jättegod marmelad! Gör efter detta recept varje år, mums.
Tina
2023-09-03Vad menar ni med receptet på "1 1/2 kg socker" och "Tillsätt 1 kg socker"?
Anders
2023-08-30Hej Anders! Tack för din fråga. Det är en miss av oss. Det ska vara 1 kg i steg 1 och sen tillsätter man 1/2 dl socker i steg 2. Vi har nu uppdaterat receptet. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-08-30