Plommonsylt med kanel

Betyg 3.9 av 5.
93 personer har röstat
21
Plommonsylt med kanel

Ta tillvara årets plommonskörd och koka din egen plommonsylt. Gott i såväl frukostfilen som till ostbrickan. Hel kanelstång blir en fin smakkompis. Var noga med att förvara den färdiga sylten på väl rengjorda burkar, då håller den som allra bäst.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2015

Plommonsylt med kanel

Ingredienser

Ger 1 burk
500 g  urkärnade skivade plommon
3 dl  syltsocker
1   kanelstång
1 krm  vaniljpulver

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsberäkningen är per msk.

Gör så här

Bra att veta om att koka sylt.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
93 personer har röstat

Kommentarer

Det blev riktigt gott! Jag gjorde som Mathilda sa och tog mindre socker och det blev lagom sött.

Felicia

2023-10-16

Jättegod sylt! Följde receptet men tog endast 2 dl socker och det blev sött. 3 dl socker känns som att det skulle bli för söt.

Mathilda

2023-09-14

Kan jag använda kanel i pulver ist för kanelstång?

Camilla

2023-08-05

Näringsvärde per portion

Energi106 KJ / 25 kCal
Fett0 g
Salt0 g
Kolhydrater6 g
Protein0.1 g

Testa liknande recept

Plommonsylt i ugn med kardemumma
Betyg 4.7 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kiwisylt
Betyg 2.5 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Clementin- och aprikosmarmelad med kanel
Betyg 2.1 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grundrecept marmelad
Betyg 4.4 av 5.
31 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Inkokta plommon i kanel och apelsin
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Plommonmarmelad
Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga