Plommonsylt med kanel

Betyg 4 av 5.
104 personer har röstat
26
Plommonsylt med kanel

Ta tillvara årets plommonskörd och koka din egen plommonsylt. Gott i såväl frukostfilen som till ostbrickan. Hel kanelstång blir en fin smakkompis. Var noga med att förvara den färdiga sylten på väl rengjorda burkar, då håller den som allra bäst.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2015

Plommonsylt med kanel

Ingredienser

1 burk
500 g urkärnade skivade plommon
3 dl syltsocker
1 kanelstång
1 krm vaniljpulver

Gör så här

Bra att veta om att koka sylt.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
104 personer har röstat

Kommentarer

Hur blir smaken om man fryser den?

Viktoria

2024-11-22

Hej Viktoria! Smaken ändras nog inte alls skulle jag säga. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-11-25

Minskade sockret till 2,5 dl. Använde äkta kanelstångfrån Sri Lanka vilket resulterade i mycket god sylt.

Inga lena

2024-09-23

Kan man använda vaniljsocker istället för vaniljpulver?

Madeleine

2024-09-02

Hej Madeleine! Det går bra. Öka bara mängden, skulle tro att ca 1 tsk är lagom. Hälsningar Niclas

Redaktionen

2024-09-02

Näringsvärde per portion

Näringsberäkningen är per msk.
Energi106 KJ / 25 kCal
Fett0 g
Salt0 g
Kolhydrater6 g
Protein0.1 g

Testa liknande recept

Plommonsylt i ugn med kardemumma
Betyg 4.7 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grundrecept marmelad
Betyg 4.4 av 5.
32 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kiwisylt
Betyg 2.5 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Plommonmarmelad
Betyg 4.6 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Clementinmarmelad
Betyg 3.8 av 5.
20 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rika riddare med plommonmarmelad
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga