Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Plommonsylt med kanel

Ta tillvara årets plommonskörd och koka din egen plommonsylt. Gott i såväl frukostfilen som till ostbrickan. Hel kanelstång blir en fin smakkompis. Var noga med att förvara den färdiga sylten på väl rengjorda burkar, då håller den som allra bäst.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för Ger 1 burk portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda alla ingredienser i en kastrull. Koka upp under omrörning och låt koka 20–30 minuter.
  2. Häll på sylten på väl rengjord burk.  

Näringsberäkningen är per msk.

Ingredienser

Portioner: Ger 1 burk
  • 500 g urkärnade skivade plommon
  • 3 dl syltsocker
  • 1 kanelstång
  • 1 krm vaniljpulver
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 106 kJ / 25 kCal