Plommonsylt med kanel

Ta tillvara årets plommonskörd och koka din egen plommonsylt. Gott i såväl frukostfilen som till ostbrickan. Hel kanelstång blir en fin smakkompis. Var noga med att förvara den färdiga sylten på väl rengjorda burkar, då håller den som allra bäst.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2015

Ingredienser
Ger 1 burk
500 g urkärnade skivade plommon
3 dl syltsocker
1 kanelstång
1 krm vaniljpulver
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsberäkningen är per msk.
Näringsberäkningen är per msk.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi106 KJ / 25 kCal
Fett0 g
Salt0 g
Kolhydrater6 g
Protein0.1 g
Kommentarer
Det blev riktigt gott! Jag gjorde som Mathilda sa och tog mindre socker och det blev lagom sött.
Felicia
2023-10-16Jättegod sylt! Följde receptet men tog endast 2 dl socker och det blev sött. 3 dl socker känns som att det skulle bli för söt.
Mathilda
2023-09-14Kan jag använda kanel i pulver ist för kanelstång?
Camilla
2023-08-05