Plommonsylt med kanel

56
14
Plommonsylt med kanel

Ta tillvara årets plommonskörd och koka din egen plommonsylt. Gott i såväl frukostfilen som till ostbrickan. Hel kanelstång blir en fin smakkompis. Var noga med att förvara den färdiga sylten på väl rengjorda burkar, då håller den som allra bäst.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2015

Plommonsylt med kanel

Ingredienser

Ger 1 burk
500 g
urkärnade skivade plommon
3 dl
syltsocker
1
kanelstång
1 krm
vaniljpulver

Gör så här

Näringsberäkningen är per msk.

Vad tyckte du om receptet?

56

Kommentarer

Maria

2020-05-11

Jag följer receptet rakt av, något mindre socker kanske, och det blir superbra! Så god sylt att ha på frukostgröten! Har också provat att blanda i hälften rabarber och det blir också kanongott.

Annelie

2019-09-16

Använde vanilj- och kanelstång, tog lite mer än hälften av sockret då jag vill ha kvar lite syra. Blev kalasgott. Tyckte inga att kanelen tog över, men det är ju en smaksak.

Hanna

2019-09-06

Använde 2 dl socker. Tyckte kanelsmaken blev lite dominant så gången efter tog jag halva mängden kanel. God sylt!

Näringsvärde per portion

Energi 106 KJ / 25 kCal
Fett 0 g
Salt 0 g
Kolhydrater 6 g
Protein 0.1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept