Plommonsylt med kanel
Ta tillvara årets plommonskörd och koka din egen plommonsylt. Gott i såväl frukostfilen som till ostbrickan. Hel kanelstång blir en fin smakkompis. Var noga med att förvara den färdiga sylten på väl rengjorda burkar, då håller den som allra bäst.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2015
Ingredienser
1 burk
500 g urkärnade skivade plommon
3 dl syltsocker
1 kanelstång
1 krm vaniljpulver
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är per msk.
Energi106 KJ / 25 kCal
Fett0 g
Salt0 g
Kolhydrater6 g
Protein0.1 g
Kommentarer
Hur blir smaken om man fryser den?
Viktoria
2024-11-22Hej Viktoria! Smaken ändras nog inte alls skulle jag säga. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-11-25Minskade sockret till 2,5 dl. Använde äkta kanelstångfrån Sri Lanka vilket resulterade i mycket god sylt.
Inga lena
2024-09-23Kan man använda vaniljsocker istället för vaniljpulver?
Madeleine
2024-09-02Hej Madeleine! Det går bra. Öka bara mängden, skulle tro att ca 1 tsk är lagom. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-09-02