Plommonsylt med kanel

80
18
Plommonsylt med kanel

Ta tillvara årets plommonskörd och koka din egen plommonsylt. Gott i såväl frukostfilen som till ostbrickan. Hel kanelstång blir en fin smakkompis. Var noga med att förvara den färdiga sylten på väl rengjorda burkar, då håller den som allra bäst.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2015

Plommonsylt med kanel

Ingredienser

Ger 1 burk
500 g urkärnade skivade plommon
3 dl syltsocker
1 kanelstång
1 krm vaniljpulver

Gör så här

Näringsberäkningen är per msk.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

80

Kommentarer

Jessica

2022-08-23

Syltsocker**

Jessica

2022-08-23

Ser supergott ut! Har tyvärr inte slutspelet hemma men är supertaggad på att testa. Går det att använda vanligt socker? Eller agavesirap?

Redaktionen ICAse

2022-08-25

Hej Jessica! Det går att göra sylten med strösocker. Fördelen med syltsocker är att den innehåller pektin (gör sylten tjockare) och konserveringsmedel (förlänger hållbarheten). Vi har dessvärre inte provlagat koka sylt med agavesirap varför vi inte kan rekommendera det. Hoppas att du gillar sylten! Hälsningar Elina

Elisabeth

2022-08-23

Väldigt god sylt! Den plommonsorten jag använde behövde endast koka 10 min om vill ha en lite lösare sylt. Efter 20 min är sylten väldigt fast.

Näringsvärde per portion

Energi 106 KJ / 25 kCal
Fett 0 g
Salt 0 g
Kolhydrater 6 g
Protein 0.1 g
Läs mer om näringsvärden