Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Plommonsylt med kanel

Ta tillvara årets plommonskörd och koka din egen plommonsylt. Gott i såväl frukostfilen som till ostbrickan. Hel kanelstång blir en fin smakkompis. Var noga med att förvara den färdiga sylten på väl rengjorda burkar, då håller den som allra bäst.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för Ger 1 burk portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda alla ingredienser i en kastrull. Koka upp under omrörning och låt koka 20–30 minuter.
  2. Häll på sylten på väl rengjord burk.  

Näringsberäkningen är per msk.

Ingredienser

Portioner: Ger 1 burk
  • 500 g urkärnade skivade plommon
  • 3 dl syltsocker
  • 1 kanelstång
  • 1 krm vaniljpulver
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 106 kJ / 25 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept